‘Game of Thrones’-acteur Kristofer ‘Tormund’ Hivju in ‘The Witcher’: Nivellen?

Tormund Giantsbane Game of Thrones Kristofer Hivju The Witcher Nigel Nivellen
Game of Thrones

Netflix-reeks The Witcher werd al vergeleken met Game of Thrones nog voor er ook maar één minuut van de serie te zien geweest was. Het werd dan ook al snel voorspeld dat in de twee reeksen wel eens dezelfde acteurs zouden verschijnen. En dat lijkt nu te gaan gebeuren!

The Witcher werd al van in het prille begin “Netflix’ antwoord op Game of Thrones” genoemd. En van die naam lijken de makers van The Witcher nu gretig gebruik te gaan maken. Want niemand minder dan Kristofer Hivju zou een rol voor z’n rekening nemen in het tweede seizoen van de reeks.

Die informatie is op de wereld losgelaten via een casting breakdown. Kort gezegd is dat een samenvatting van welke acteurs voor welke rollen zijn gecast. Daar verschijnt de naam van Kristofer Hivju op, die eerder al aan The Witcher gelinkt werd.

Nigel? Nivellen?!

Volgens het document kruipt hij in de huid van “Nigel”. Da’s een naam die in de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski niet voorkomt. Maar de omschrijving van het personage lijkt wel héél hard op die van de vervloekte Nivellen.

“Hij is een charismatische, gevatte en grappige man die uit een aristocratische familie komt en vervloekt werd voor misdaden die hij in het verleden heeft begaan.” De rol is omschreven als “fysiek uitdagend, met een nood aan een groot emotioneel bereik”.

Tormund Giantsbane

Kristofer Hivju is vooral bekend door z’n rol in Game of Thrones. Daar kroop ie in de wildling-uitrusting van Tormund Giantsbane. Hij werd één van de beste vrienden van Jon Snow (of was het nu Aegon Targaryen?) en had een (niet zo stiekem) oogje op “ser Brienne of Tarth“.

Hivju drukte eerder fans al een hart op de riem door te vertellen wat zijn favoriete Game of Thrones-spin-off zou zijn. Da’s er één over zijn personage Tormund en z’n grote liefde, the big woman” Brienne.

Gesponsorde artikelen