Left Right
scrollTop top

Gerucht: iPhone 13 krijgt aanzienlijk grotere batterij dan voorganger


iPhone opladen kabel
© Shutterstock

Volgens de laatste geruchten plant Apple een grote verbetering op het vlak van batterijgrootte voor de aankomende iPhone 13-serie. Alle modellen zouden daarbij een grotere batterij krijgen, al is het maar de vraag of dat ook effectief zal resulteren in een langere batterijduur.

In het nieuws: Het Twitteraccount @L0vetodream heeft gelekte informatie gedeeld over de grootte van de batterijen van de iPhone 13-reeks die dit najaar uitkomt. Als die informatie klopt, ziet het ernaar uit dat Apple een serieuze upgrade plant op het vlak van batterijgrootte.

Wat mogen we verwachten? Eén van de ontgoochelingen van veel Apple-fans bij de lancering van de iPhone 12-reeks in oktober vorig jaar was het feit dat er geen verbetering was op het vlak van batterijgrootte en batterijduur. Daar lijkt Apple nu met de iPhone 13-reeks verandering in te willen brengen.

  • Alle modellen van de iPhone 13-serie lijken een aanzienlijk grotere batterij te zullen krijgen dan hun voorgangers:
    • De iPhone 13 mini zou een batterij krijgen van 2.406 mAh, tegenover 2.227 mAh voor de iPhone 12 mini.
    • De iPhone 13 (Pro) zou een batterij krijgen van 3.095 mAh, tegenover 2.815 mAh voor de iPhone 12 (Pro).
    • De iPhone 13 Pro Max zou een batterij krijgen van 4.352 mAh, tegenover 3.687 mAh voor de iPhone 12 Pro Max.
  • Die grotere capaciteit wil echter niet per se zeggen dat je de batterij van een iPhone 13 ook effectief langer zal meegaan. Volgens geruchten zouden die modellen namelijk een hogere refresh rate krijgen dan hun voorgangers waardoor ze ook meer batterijcapaciteit zullen verbruiken.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…