Gerucht: iPhone 13 krijgt always on-display

Amper vier maanden na de lancering van de iPhone 12-reeks zijn er al heel wat geruchten over de iPhone 13. De laatste berichten daarover hintten naar een always on-scherm, die altijd bepaalde melding zal tonen op je display.

In het nieuws: Het is de bekende leaker Max Weinbach die in een video van het YouTube-kanaal van EverythingApplePro met enkele geruchten komt over de iPhone 13-reeks. Het meest opvallende daarvan is een always on-display.

Wat is een always on-display? Terwijl het scherm van je iPhone nu ofwel aanligt, ofwel volledig zwart is, zullen er bij een always on-scherm altijd bepaalde zaken te zien zijn. Het systeem is heel erg vergelijkbaar met het scherm van de Apple Watch.

  • Volgens Weinbach zal onder andere je accustatus en eventueel ook het uur altijd zichtbaar zijn op het scherm.
  • Meldingen zullen kort oplichten en daarna enkel getoond worden met een icoontje als je ze gemist hebt. Op die manier wordt de batterij van je iPhone zoveel mogelijk gespaard.

Wat weten we nog meer over de iPhone 13? Het nieuws over de always on-display zijn niet de eerste geruchten over de iPhone 13-reeks.

  • Er zijn al langer geruchten over een refresh rate van 120 Hz. Volgens de meest recente leaks zou dat wel enkel het geval zijn bij de Pro-modellen.
  • De inkeping bovenaan het scherm van de iPhone lijkt eindelijk kleiner te zullen worden.
  • Het design van de iPhone 13-serie zou gelijk blijven met de iPhone 12. Enkel de matte achterkant van de Pro-modellen zou een update krijgen zodat die nog beter in je hand liggen.
  • Apple lijkt ook van plan om meerdere camera-upgrades te doen. Zo komt er een betere ultragroothoeklens, zal je video’s kunnen maken in portretmodus en komt er een functie om de maan en sterren te fotograferen.
Meer
Lees meer...