Left Right
scrollTop top

De geschiedenis achter TikTok-hype ‘Berries and Cream’


Berries and Cream
© YouTube MarcoshanAU/ Trimillionaire

Wie op TikTok zit, kan waarschijnlijk niet meer gewoon naar de woorden “Berries and Cream” kijken zonder er een heel specifieke man, met een heel specifieke outfit en een heel specifiek kapsel bij te zien. Maar “Berries and Cream” gaat eigenlijk vele jaren terug. Dit is de geschiedenis achter “the little lad who loves berries and cream“.

Berries and cream, berries and cream, I’m a little lad who loves berries and cream“, de kans is groot dat je For You-page op TikTok de afgelopen weken overgenomen werd door de little lad who loves berries and cream en de vele parodieën die er ondertussen bestaan op z’n little lad dance. Maar helemaal nieuw is het nummer niet. Dit is de origin story van Berries and Cream.

Reclamespotje voor Starburst

Berries and Cream vindt z’n oorsprong in 2007, 14 jaar geleden. Toen lanceerde Starburst (de Amerikaanse versie van Fruitella) de nieuwe smaak – jawel – Berries and Cream. Om die te promoten liet het een nieuw reclamespotje los op de wereld. Daarin leerden we de little lad who loves berries and cream voor de eerste keer kennen. En ja, ook toen deed hij z’n little lad dance al in exact dezelfde outfit en kapsel als nu.

Bekijk hier het spotje voor Starburst Berries and Cream:

De little lad werd toen gespeeld door Jack Ferver die in datzelfde jaar ook een tutorial opnam over hoe je de little lad dance moest doen. En het is die tutorial die op TikTok belandde.

Berries and Cream TikTok

De video belandde op TikTok toen Justin McElroy (@hoopsmcelroy) het in januari van dit jaar deelde met de boodschap: “Maak alsjeblieft kunst met dit geluid, het is wat we nodig hebben”. Uiteindelijk duurde het nog enkele maanden voor Berries and Cream echt de app overnam.

@hoopsmcelroy

Berries and cream

♬ original sound – Justin McElroy

In september verscheen Jack Ferver zelf op TikTok met hun account @thereallittlelad. Hun account bracht de hype in een stroomversnelling waarna er heel wat parodieën en remixen verschenen.

@thereallittlelad

1 million ! on TLL day ! WOW! Thank you #berriesandcream #littlelad #dance

♬ original sound – The Little Lad
@jacobsutherland

Reply to @rose_fin.1213 real talk though YMCA absolutely slaps 🎶 #berriesandcream

♬ original sound – Jacob Sutherland
@besperon

Can’t believe I did this but this might be my favorite dance cover yet 😂 @thereallittlelad #berriesandcream #littlelad #littleladdance

♬ original sound – Justin McElroy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…