Gezelligheid tijdens coronacrisis: mensen in quarantaine hangen massaal kerstverlichting op

Gezelligheid in tijden van corona-
Twitter: quickbear

Bijna overal ter wereld worden mensen verplicht om zoveel mogelijk binnen te blijven. Dat zorgt ervoor dat er leuke initiatieven genomen worden. In Italië komen buren bijvoorbeeld iedere avond op hun balkon om samen muziek te maken, en in Amerika hangen mensen sinds kort ook kerstverlichting op.

In tijden als deze is alle extra gezelligheid welkom. Tijdens de coronacrisis, en het daarbij horende huisarrest, komen verschillende mensen met leuke initiatieven. Het is een donkere tijd voor iedereen, en daar kunnen (kerst)lichtjes verandering in brengen.

#LightsForLife

Het kerstlichtjes-idee kwam van Amerikaans tv-gezicht Lane Grindle die een aantal dagen geleden een oproep deed op Twitter. “Wat als we allemaal onze kerstverlichting terug ophangen? Dan kunnen we in de auto kruipen en wat rondrijden om er naar te kijken. Dat lijkt me een eerlijke sociale activiteit, inclusief genoeg afstand.”

De oproep werd opgevangen door verschillende andere twitteraars die meteen aan de slag gingen. Niet veel later stond Twitter vol met kerstverlichting onder de hashtag #LightsForLife.

“Er komen donkere tijden aan, maar ik kan nog steeds een beetje liefde en licht de wereld insturen”, is in één van de vele tweets te lezen. Een twitterende papa had het dan weer over zijn zoontje die hem vroeg om de kerstlichtjes terug op te hangen om hen op te vrolijken. Daar ging papa Mike Griffin meteen mee akkoord, waarna hij de boom in de tuin weer volledig versierde. Later deelde Griffin nog meerdere foto’s van zijn zoon en een besneeuwde boom vol lichtjes.

Nog een andere twitteraar schreef: “Laat een lichtje branden, zet je kerstverlichting aan … laat ons beseffen dat we hier allemaal samen door moeten.” Hopelijk waait de Amerikaanse ‘hype’ ook snel over naar Europa.

Gesponsorde artikelen