‘Hamilton’ kan genomineerd worden voor Golden Globes in de musical- en komediecategorieën

De musical Hamilton brak alle records toen die op Broadway verscheen in 2015. Disney sprong maar al te graag mee op de Hamilton-trein en releasete eerder dit jaar een opgenomen versie van de musical op z’n streamingplatform Disney+. En nu ziet het ernaar uit dat die filmversie ook in de prijzen zal vallen.

Muscialfans abonneerden zich massaal op Disney+ toen bekend raakte dat Hamilton daar zou verschijnen. En in een half jaar tijd is de gefilmde versie van de Broadway-musical meer dan dubbel zoveel keer bekeken als eender welke Netflix-productie.

Golden Globes?

Dat de musical zo populair zou worden, had Disney wel verwacht. Hamilton sleepte namelijk een recordaantal van 16 Tony’s in de wacht toen ie in 2015 op Broadway in première ging. En nu lijkt het erop dat ook de filmversie in de prijzen zal vallen. Dat schrijft entertainmentwebsite Variety.

Disney heeft namelijk Hamilton ingediend als kandidaat voor de Golden Globes. En de Golden Globes hebben de film aanvaard. De kans is groot dat die in februari aangekondigd zal worden als genomineerde in verschillende komedie- en muscialcategorieën.

Nominaties op 3 februari

Maker en hoofdrolspeler Lin-Manuel Miranda (Alexander Hamilton) en Leslie Odom Jr. (Aaron Burr) zouden kunnen genomineerd worden voor hun hoofdrollen in de musical. Phillipa Soo (Eliza Schuyler) en andere acteurs voor hun bijrollen.

Dat de Golden Globes Hamilton geaccepteerd hebben, wil niet automatisch zeggen dat de film ook genomineerd zal worden. Op de officiële aankondiging van die nominaties moeten we nog een dikke maand wachten. Die worden op 3 februari op de wereld losgelaten.

Sowieso geen Oscars

Hamilton maakt dus veel kans op een Golden Globe. Maar de kans op een Oscar is onbestaande. Het gaat namelijk om een gefilmde versie van een muscialproductie. En die kan niet genomineerd worden voor een Oscar. Ook niet nu de regels en voorwaarden serieus versoepeld zijn.

Meer
Lees meer...