Hannah Waddingham keert terug in ‘Sex Education’ seizoen 4 als moeder van Jackson

Naast enkele exits, lijkt er toch nog een extra terugkeer aan te komen in Sex Education seizoen 4. Het is namelijk net bekendgemaakt dat actrice Hannah Waddingham, die eerder dit jaar het Eurovisiesongfestival presenteerde, opnieuw te zien zal zijn als Sofia Marchetti. Sofia is een van de moeders van Jackson, gespeeld door Kedar Williams-Stirling.

Het vierde seizoen van Sex Education zal op 21 september op Netflix verschijnen. Dat het seizoen er helemaal anders zal uitzien dan de voorgaande seizoenen, is niet verrassend. Vorig seizoen zagen we namelijk hoe Moordale zijn deuren moest sluiten en hoe Maeve (Emma Mackey) naar de Verenigde Staten vertrok.

In het nieuwe en laatste seizoen zullen er ook enkele acteurs niet meer terugkeren. Zo werd al bekendgemaakt dat onder andere  Simone Ashley (Olivia)Patricia Allison (Ola)Tanya Reynolds (Lily) en Rakhee Thakrar (Emily) niet zullen terugkeren. Maar daarentegen keert wel actrice Hannah Waddingham nog eens terug als Sofia. Dat meldt LA Times. Waddingham is de laatste tijd een veel gevraagde naam en presenteerde dit jaar nog het Eurovisiesongfestival.

Sofia Marchetti

In de reeks speelt Hannah Waddingham de rol van Sofia Marchetti. Sofia is een van de moeders van Jackson (Kedar Williams-Stirling) en pusht hem, vooral in het eerste seizoen, om iets met zijn zwemtalent te doen. Ze wil namelijk dat hij kampioenschappen wint en alles opzij zet om zijn sportdroom te volgen. Maar uiteindelijk lijkt die droom meer die van haar te zijn dan die van haar zoon en ziet ze dat ook in.

Het personage had vooral in het eerste en tweede seizoen een iets grotere rol en verdween in het derde seizoen een beetje van de radar. Dat kwam ongetwijfeld door Waddinghams rol als Rebecca Welton in het awardwinnende Ted Lasso van Apple TV+. Met die rol werd ze wereldberoemd en won ze in 2021 zelfs een Emmy. Ook dit jaar is ze daarvoor opnieuw genomineerd.

Populair

Door dat grote succes presenteerde Hannah Waddingham dit jaar zelfs het Eurovisiesongfestival in Liverpool, waardoor ze in één klap nog populairder werd. Daardoor werd dus niet meteen verwacht dat ze nog zou terugkeren voor een nieuw seizoen van Sex Education. Ondertussen filmde ze namelijk ook voor de film The Fall Guys met Ryan Gosling en Mission: Impossible — Dead Reckoning Part Two met Tom Cruise.

Toch zal ze in september ook nog te zien zijn in Sex Education. Het is nog niet bekend of het om een cameo gaat of dat ze ook dit seizoen weer een iets grotere rol zal krijgen.

Bekijk de eerste teaser van Sex Education hier:

Meer
Lees meer...