Harry Potter: wat als het Amerikaans was?

Nicolas Cage als Voldemort, Morgan Freeman als Perkamentus of Adam Driver als Sneep? In een deepfake van twee minuten toont een fan hoe de geliefde serie er kan uitzien als de volwassen rollen door Amerikanen gespeeld zijn.

Geniaal gemaakt of een schande voor het origineel? Over de video die gepost werd door Race Archibold op YouTube zal er wellicht wel nog een discussie gevoerd worden. Wij vinden het alvast wel een overtuigende prestatie en leuk om te zien hoe de franchise een Amerikaanse touch krijgt.

Robin Williams kwam in aanmerking voor rol van Hagrid

De producers van de films en J.K. Rowling zelf waren er streng tegen om Amerikanen te casten (wat je hoort in de video). De eerste film, Harry Potter en de Steen der Wijzen, was wel door een Amerikaan geregisseerd. Hij had aan niemand minder dan Robin Williams gedacht voor de rol van Hagrid en die was eigenlijk ook de grote favoriet om de rol te winnen. Maar het is, zoals je weet, wel anders uitgedraaid.

Adam Driver als Sneep

Race Archibold heeft nu een deepfake gemaakt en gedeeld die begint met een gesprek tussen schrijfster J.K. Rowling en screenwriter Steve Kloyes die bespreken dat ze geen Amerikanen in de cast willen. Dat was de trigger die Race Archibald nodig had om de video te maken. We zien talloze Amerikanen in al de bekendste volwassen rollen en de meeste zijn al meer overtuigend dan anderen. In de commentaren op de video is het duidelijk dat John Hamm als Lucius Malfidus en Nicolas Cage als Voldemort als het meest overtuigend overkwamen. Adam Driver als Sneep zien de kijkers dan ook weer zitten, misschien voor een latere spin-off van de filmreeks.

Meer
Lees meer...