‘Heartstopper’: Dit personage zal niet terugkeren in seizoen 3

Deze week lijkt helemaal in het teken van Heartstopper te staan. Het tweede seizoen van de reeks is sinds donderdag te zien en kan online alweer op heel wat liefde rekenen. Dat er hierna nog een seizoen zal volgen, is al langer bekend. Maar daar zal één personage alvast niet meer in terugkeren.

(Dit artikel bevat spoilers van Heartstopper seizoen 2)

In de lente van 2022 verscheen Heartstopper voor het eerst op Netflix. In dat eerste seizoen zagen we hoe Charlie (Joe Locke) als enige op school uit de kast was en hoe hij daar soms mee worstelde. Tot hij Nick (Kit Connor) ontmoeten en de twee alsmaar meer met elkaar beginnen op te trekken.

Toch is er doorheen het eerste seizoen tijdelijk nog een andere love interest voor Charlie. Zo zien we in het begin van de reeks hoe hij enkele keren afspreekt met Ben (Sebastian Croft), die hem uiteindelijk alleen maar lijkt te gebruiken. Ook later in het seizoen en in het nieuwe seizoen keert Ben vaak terug als de antagonist in het verhaal. Dat zal vanaf seizoen 3 dus niet meer het geval zijn.

Ben Hope

Ben Hope (Croft) doet dus zijn intrede als een zelfverzekerde jongeman die af en toe met Charlie afspreekt in een lege bibliotheek. Doorheen het eerste seizoen werd al snel duidelijk dat het personage zeer hard met zichzelf in de knoop ligt en dat een relatie dus niet aan de orde was. Wanneer Charlie hem uiteindelijk vertelt dat hij niet verder wil afspreken, verliest Ben zijn geduld en komt Nick tussen beiden.

In de rest van het seizoen zien we Ben niet meer vaak terug, maar in het tweede seizoen duikt hij weer vaker op. Daarbij daagt hij zowel Nick als Charlie vaak uit en lijkt hij een bizarre obsessie te hebben met die laatste. Uiteindelijk geeft hij tijdens hun trip in Parijs toe dat hij Charlie nog steeds leuk vindt en verontschuldigt hij zich voor zijn gedrag in de laatste aflevering.

Geen terugkeer

Die verontschuldiging komt uiteindelijk toch niet zo goed aan bij Charlie. Hij vertelt Ben dat hij oprecht hoopt dat hij een beter mens wordt, maar dat hij niet staat te springen om daarop toe te kijken. Daarbij vertelt Ben dat hij het volgende jaar geen les meer zal volgen op Truham en dat hij geen last meer van hem zal hebben. Uiteindelijk gaan de twee hun eigen weg.

Ondertussen heeft maakster Alice Osman dus ook al bevestigd dat acteur Sebastian Croft niet meer zal terugkeren in het derde seizoen van de reeks. “Zijn verhaal is verteld”, zei ze in een interview met Tudum. Wanneer seizoen 3 precies te zien zal zijn, valt af te wachten.

Heartstopper seizoen 2 is nu te zien op Netflix. Bekijk onze lijst met 50 beste series hier.

Meer
Lees meer...