‘Heartstopper’ voegt nieuw personage toe aan derde seizoen

Net als bij het tweede seizoen van Heartstopper zullen er ook in het derde seizoen een aantal nieuwe personages verschijnen. Netflix maakte gisteren namelijk al bekend dat het personage Michael ook in de reeks te zien zal zijn. Die rol zal worden gespeeld door Darragh Hand.

De productie van het derde seizoen van Heartstopper is ondertussen van start gegaan. Daarin zullen, net zoals in de vorige twee seizoenen, verhaallijnen uit de comics van auteur Alice Oseman gebruikt worden. Naast de Heartstopper-comics zelf, waarvan de vijfde volgende maand uitkomt, zal het nieuwe seizoen ook enkele personages uit het boek Solitaire bevatten. Daarvan heeft Netflix nu al één naam bekendgemaakt.

Heartstopper

In de lente van 2022 verscheen Heartstopper voor het eerst op Netflix. In dat eerste seizoen zagen we hoe Charlie (Joe Locke) als enige op school uit de kast was en hoe hij daar soms mee worstelde. Tot hij Nick (Kit Connor) ontmoette en de twee alsmaar meer met elkaar beginnen op te trekken.

Doorheen het tweede seizoen proberen de twee zich samen een weg te banen door de moeilijke schooljaren. Daarbij zien we ook hoe Nick uit de kast probeert te komen en hoe Charlie het moeilijk krijgt met zijn eetstoornis. Ook bij de rest van de vriendengroep steken enkele problemen de kop op.

Seizoen 3

Al die verhaallijnen keren sowieso nog terug in het nieuwe – en misschien wel laatste – seizoen. Dat seizoen zal onder andere het vierde boek uit de gelijknamige comicreeks van Alice Oseman verfilmen. Ook het vijfde boek, dat volgende maand uitkomt, zal waarschijnlijk al kort terugkeren in het nieuwe seizoen.

Maar daarnaast zal ook een personage uit Osemans boek Solitaire dus te zien zijn. Het gaat om Michael Holden, een kennis van Charlie’s zus Tori. Michael draagt een bril en lijdt aan Heterochromie. Daardoor heeft hij twee verschillende kleuren ogen. Het personage is optimistisch en zeer atletisch. De rol van Michael zal worden gespeeld door Darragh Hand. De jonge acteur had eerder al gastrollen in programma’s als Silent Witness en Grace.

https://twitter.com/netflix/status/1729175749079531809

Heartstopper seizoen 3 zal in 2024 verschijnen.

Meer
Lees meer...