‘Heartstopper’: Dit is wat we van het derde seizoen kunnen verwachten

Het tweede seizoen van Heartstopper zit er ondertussen al even op. Daarin gingen de verhalen van onder andere Nick, Charlie, Elle en Tao verder. Dat de reeks ook nog een derde seizoen zal krijgen, is al even bekend. Auteur en producer Alice Oseman hint alvast op wat we kunnen verwachten.

Een jaar geleden, in april 2022, verscheen Heartstopper op Netflix en won het meteen de harten van een groot aantal kijkers. Een vervolg kon dus niet uitblijven en even later kondigde de streamingdienst dan ook aan dat er een tweede en derde seizoen zou komen.

Het tweede seizoen verscheen vorige maand, op 3 augustus 2023, en was opnieuw immens populair. En hoewel het eerste seizoen op een positieve noot eindigde, was dat deze keer iets minder het geval. De wachttijd op seizoen 3 wordt op die manier dus nog extra zwaar. Toch lieten de makers al weten dat de kans bestaat dat de nieuwe aflevering iets minder lang op zich zullen laten wachten. Maar wat kunnen we van het nieuwe seizoen verwachten?

Wat voorafging

Tijdens het tweede seizoen waren Nick (Kit Connor) en Charlie (Joe Locke) al even een koppel, maar was toch nog niet iedereen daarvan op de hoogte. Onder andere Nicks broer David (Jack Barton) was het niet helemaal eens met de keuzes van zijn broer en ook met zijn vader Stéphane (Thibault de Montalembert) had Nick niet de beste band.

Terwijl hij met zijn familie in de knoop lag, lag Charlie meer in de knoop met zichzelf. Doorheen het seizoen merkt Nick namelijk op dat Charlie alsmaar minder eet en daar ook vaak niet de waarheid over spreekt. Daarover maakt hij zich grote zorgen.

Tao (William Gao) en Elle (Yasmin Finney) maakten zich tijdens afgelopen seizoen dan vooral zorgen over hun gevoelens voor elkaar. Na heel wat twijfel lijkt het toch te lukken tussen de twee, ondanks het feit dat Elle zal vertrekken naar een kunstschool. Ook bij Darcy (Kizzy Edgell) en Tara (Corinna Brown) gaat het even wat minder goed, maar na een moedige beslissing van Darcy komt het toch opnieuw goed. Isaac (Tobie Donovan) ging dan weer door een belangrijke fase in de zoektocht naar zijn identiteit.

Seizoen 3

Al die verhaallijnen keren sowieso nog terug in het nieuwe – en misschien wel laatste – seizoen. Dat seizoen zal onder andere het vierde boek uit de gelijknamige comicreeks van Alice Oseman verfilmen. En terwijl Oseman zelf nog niet veel kwijt wil over het verloop van de reeks, laat ze aan Tudum wel weten dat het voor lezers van de comics heel herkenbaar zal blijven.

Dat betekent dat de reeks in het derde seizoen ook heftigere onderwerpen zal aansnijden. Want terwijl zowel Nick als Charlie klaar zijn om elkaar te vertellen dat ze van elkaar houden, leren ze eerst wat dat precies inhoudt. Charlie krijgt het namelijk moeilijk met zijn eetstoornis en hoewel Nick hem daarbij probeert te helpen, blijkt dat alles behalve makkelijk.

Hoe dat precies zal aflopen, valt af te wachten. Maar Netflix deelde wel alvast de titel van de eerste aflevering van het derde seizoen. Die zal Love heten.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...