‘Heartstopper’-acteurs vragen om hoger loon na groot succes

Sinds begin deze maand staat het tweede seizoen van Heartstopper online. Net zoals het eerste seizoen is het ook deze keer opnieuw een enorm succes. Dat er nog een derde seizoen zal komen, is al een tijdje geweten. Maar toch zouden de acteurs nu vragen om hogere lonen. Dat komt door de toenemende vraag naar de acteurs voor andere projecten.

De hoofdcast van Heartstopper zou enkele contracten willen vernieuwen voor een derde seizoen van de reeks. Dat meldt een bron aan The Sun. In het begin tekenden hoofdrolspelers als Kit Connor (Nick), Joe Locke (Charlie) en Yasmin Finney (Elle) een contract toen ze nog onbekend waren, maar ondertussen zijn ze veelgevraagd en immens populair. Dat zouden ze graag willen gebruiken om een beter contract te bekomen.

Heartstopper

Een jaar geleden, in april 2022, verscheen Heartstopper op Netflix. De reeks vertelt het verhaal van enkele jongeren in het middelbaar die op zoek gaan naar hun seksualiteit, identiteit, enzovoort. Maar ook de dagelijkse struggles van het tienerleven moeten overwonnen worden. Heartstopper won meteen de harten van een groot aantal kijkers, dus kon een vervolg niet uitblijven.

Een tijdje na de eerste release kondigde de streamingdienst dan ook aan dat er een tweede en derde seizoen zou komen. Het tweede seizoen verscheen uiteindelijk begin deze maand, op 3 augustus 2023. Ook een derde seizoen komt eraan en zal hoogstwaarschijnlijk nog voor de zomer van 2024 verschijnen.

Meer geld

Bij aanvang hadden de acteurs natuurlijk geen idee dat de serie zo populair zou worden. Maar aangezien de reeks ondertussen wereldwijd bekend is, vallen natuurlijk ook de hoofdrolspelers op. Er zijn dan ook heel wat namen die ook al bij andere projecten hebben getekend.

Zo zal Joe Locke binnenkort opduiken in de Marvelreeks Agatha: Coven of Chaos, heeft Yasmin Finney een rol beet in de nieuwe Dr. Who en heeft ook Kit Connor al twee films op zijn agenda staan. Die populariteit zouden ze nu graag terugzien in hun lonen voor Heartstopper van Netflix.

Voor het tweede seizoen werden de lonen met 5 procent verhoogd, maar voor het derde seizoen zouden de acteurs dus om nog meer vragen. Het valt af te wachten of er ook echt naar geluisterd wordt.

(Her)bekijk de trailer van Heartstopper seizoen 2 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...