‘Heartstopper’ seizoen 3 zal waarschijnlijk niet zo lang op zich laten wachten

Het tweede seizoen van Heartstopper staat nog maar net online en toch is er al nieuws over het volgende. De komst van het derde seizoen werd op hetzelfde moment als het tweede seizoen aangekondigd, waardoor ook de makers op een andere manier te werk gingen. Dat zorgt er nu ook voor dat het derde seizoen wel eens vroeger zou kunnen verschijnen dan verwacht.

Een jaar geleden, in april 2022, verscheen Heartstopper op Netflix en won het meteen de harten van een groot aantal kijkers. Een vervolg kon dus niet uitblijven en even later kondigde de streamingdienst dan ook aan dat er een tweede en derde seizoen zou komen.

Het tweede seizoen verscheen uiteindelijk vorige week, op 3 augustus 2023. Tussen het eerste en het tweede seizoen zat dus ongeveer een wachttijd van een jaar en vier maanden. Die wachttijd zal in afwachting van het derde seizoen misschien wel opnieuw worden ingekort.

Heartstopper

Ondertussen is Heartstopper hier vooral bekend als serie op Netflix. Maar die serie is gebaseerd op de minstens even succesvolle comicreeks van auteur Alice Oseman. Die reeks bestaat uit vier boeken, waarvan de eerste drie boeken al verwerkt zaten in de serie op Netflix.

Dat er een derde seizoen zou komen, was al kort na de release van het allereerste bekendgemaakt. Dat zorgde er tijdens het maken van het tweede seizoen meteen voor dat de makers meer ruimte hadden voor aanvullende verhaallijnen. Er heerste namelijk geen angst rond een eventuele afvoering van het programma tussen het tweede en derde seizoen. Alle behandelde verhaallijnen kunnen worden voortgezet in het vervolg.

Vroegere release

Maar wanneer we dat vervolg te zien zullen krijgen, is nog niet bekend. Al sinds de release vorige week kijken de grote fans al uit naar wat er nu zal volgen. Toch zullen we daar zonder twijfel nog even op moeten wachten, aangezien de opnames van het derde seizoen nog niet van start zijn gegaan.

In een interview met The Hollywood Reporter laat auteur en producer Alice Oseman wel weten dat we er misschien geen volledig jaar op zullen moeten wachten. “Door de zekerheid die we hadden rond een derde seizoen, zijn er al enkele verhaallijnen opgezet en uitgeschreven. Aan de rest van de scenario’s zijn we nu al bezig”, vertelt ze. “We konden zonder angst ook enkele zaken opstarten in het tweede seizoen die we in de toekomst verder kunnen uitwerken. Dat hadden we in het eerste seizoen niet, omdat we toen niet wisten of er een toekomst voor de reeks was.”

Dat alles zal natuurlijk ook het proces iets sneller laten gaan. “We willen er zo snel mogelijk écht aan beginnen, zodat de wachttijd deze keer niet zo lang is”, vult Oseman nog aan. Ons lijkt het dus mogelijk dat het derde seizoen, net als het eerste, in april zal verschijnen.

(Her)bekijk de trailer van Heartstopper seizoen 2 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...