‘Het Onbekende’: Teams moeten speler ruilen in volgende aflevering

Het gaat er hevig aan toe in Het Onbekende. In twee afleveringen moest het programma al afscheid nemen van vier kandidaten en ook in de volgende aflevering blijft de kans op een exit boven iedereens hoofd hangen. Daar komt ook nog eens bij dat de groepssfeer wel eens ernstig verstoord zou kunnen worden.

“Kies je voor het bekende of het onbekende?” Zo wordt het volledige verloop van het programma Het Onbekende beslist. In de eerste twee afleveringen moesten de kandidaten al verschillende keren kiezen en dat zorgde al voor de exit van Lovely, Saverio, Smail en Elise.

Switch

Na de exit van Smail en Elise moeten de kandidaten natuurlijk verder met het spel. In de vroege ochtend verzamelt Axel Daeseleire Team Rood en Team Groen op een speciale locatie. Daar staat hen een belangrijke opdracht te wachten: zet een prijs op elkaars hoofd. Na die opdracht moeten ze één teamlid met het andere team ruilen. Om daarbij een zo goed mogelijke beslissing te maken, krijgen ze een nieuw dilemma voorgeschoteld.

Als ze voor het bekende kiezen, dan weten ze al welke persoon en hoeveel geld ze inruilen. Als ze voor het onbekende kiezen, dan weten ze niet op voorhand welke speler ze zullen ontvangen. Die keuze zorgt in de teams alvast voor heel wat spanning, want niemand wil zomaar naar het andere team gestuurd worden.

Fysieke proef

Na die belangrijke keuze, staat de kandidaten een fysieke proef te wachten. Daarbij moet de groep samenwerken om een zware rotsblok van 200 kilogram op het einde van een steile bosweg te krijgen. Adrenaline neemt het over bij sommige kandidaten, terwijl anderen zwart zien voor de ogen en elk moment kunnen instorten.

Het resultaat van die proef zal ook meteen duidelijk maken waar de eliminatie precies zal plaatsvinden en wie de teams zal moeten verlaten. Of het deze keer slechts om één iemand zou gaan of er opnieuw twee kandidaten zullen vertrekken, valt af te wachten.

Het Onbekende is elke maandag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...