Instagram wil online pesten tegengaan en positievere omgeving creëren met deze nieuwe functies

instagram werkt aan positievere omgeving
ISOPIX

In de strijd tegen online pesten en een poging om van Instagram een positievere omgeving te maken, brengt en test de fotodeeldienst een aantal nieuwe functies. Vanaf nu kan je tot 25 reacties tegelijk verwijderen waardoor je haatdragende commentaar kan weren van je profiel. Dat maakte Instagram bekend in een blogbericht.

Het is voortaan ook mogelijk om meerdere accounts tegelijk op Instagram te blokkeren of te beperken. En ook op vlak van taggen en vermeld worden, voert Instagram een aanpassing in bij de privacyinstellingen.

Positieve omgeving

Instagram heeft de nieuwe mogelijkheden getest en is tot het besluit gekomen dat de nieuwe functies bijdragen tot een positievere omgeving. Zowel voor u en mij als voor bekende influencers met veel volgers betekent dit goed nieuws.

Je kiest nu zelf wie je op Instagram kan taggen of vermelden
(bron: Instagram)

Op het vlak van taggen, voert Instagrameen nieuwigheid in. Gebruikers hebben nu meer controle over mensen die hen mogen taggen bij een bericht of Instagram-verhaal. Bij je privacyinstellingen kan je nu kiezen uit drie opties: iedereen mag je taggen en vermelden, alleen mensen die je volgt, mogen je taggen en vermelden of helemaal niemand mag je taggen of vermelden.

Reacties vastmaken

Handige en/of lieve reacties zal je bovenaan kunnen plaatsen
(bron: Instagram)

Een andere nieuwe functie op Instagram is de mogelijkheid om bepaalde reacties bovenaan te plaatsen of vast te maken. Dat kan zeer handig of juist leuk zijn. Deze functie zit wel nog in de testfase. Een reactie met nuttige informatie of gewoon een lieve opmerking zal je bovenaan kunnen plaatsen waardoor de reactie sneller en beter zichtbaar zal zijn. YouTube werkt ook al met het systeem van vastgemaakte reacties. Daardoor heb je als gebruiker meer invloed op de omgeving en kan het bereik op een positieve manier worden ingezet.

Niet alleen wilde Instagram een positievere omgeving creëren, het bedrijf wil ook een vuist maken tegen het online pesten. Als pesters geen aandacht krijgen, is de lol er voor de pesters af en neemt het pesten ook af. Er wordt dus meer de nadruk gelegd op positieve reacties dan op haatdragende reacties.

Gesponsorde artikelen