iPhone 13 krijgt mogelijk always on-display

Er zijn opnieuw geruchten opgedoken dat de volgende iPhone-serie een always on-display zal krijgen. Die functie is nu al beschikbaar voor de Apple Watch, maar zal dus mogelijk ook naar de iPhone 13 komen.

In het nieuws: Het is journalist Mark Gurman van Bloomberg die met het nieuws over de iPhone 13-serie komt. Volgens hem mogen we daarbij een serieuze upgrade van het scherm verwachten, waarbij onder andere ook plaats is voor een always on-display. Daarbij zijn bepaalde zaken – zoals de klok – dus altijd zichtbaar op het scherm.

  • Gurman bevestigt in zijn nieuwsbrief daarmee eerdere geruchten uit februari van de bekende leaker Max Weinbach. Dat die berichten zo dicht bij de launch – rond september – nog steeds opduiken, lijkt een teken dat de kans groot is dat de always on-display er wel degelijk zal komen.

Wat mogen we verwachten van de display van de iPhone 13-serie?

  • Apple lijkt voor de iPhone 13 over te schakelen op een volledig nieuwe display die minder batterij zal gebruiken.
  • In tegenstelling tot de eerdere geruchten meent Gurman dat de always on-display beschikbaar zal zijn op alle modellen van de iPhone 13.
  • Hetzelfde geldt voor een refresh rate van 120 Hz. Dat is dubbel zoveel als bij de iPhone 12-reeks. Vooral tijdens het scrollen is dat verschil merkbaar doordat alles soepeler gaat.
  • De notch – de inkeping bovenaan je scherm voor de camera en dergelijke – lijkt ook eindelijk kleiner te worden. Dat is bij veel Android-toestellen al langer het geval en wordt dus al even verwacht bij de nieuwste iPhones.

Meer
Lees meer...