James Gunn hint naar spin-off rond Star-Lord (Chris Pratt)

Het is ondertussen al meer dan twee maanden geleden dat Guardians of the Galaxy Vol. 3 in de bioscoop verscheen. De film was een succes, maar betekende ook meteen het einde van de Guardians zoals we hen kennen. Aan het einde van de film gingen alle leden hun eigen weg. Maar dat wil ook zeggen dat er nu opties zijn voor mogelijke spin-offs.

In 2014 kregen we de eerste Guardians of the Galaxy-film die meteen een gigantisch succes was. Drie jaar later keerde de groep dan terug voor Guardians of the Galaxy Vol. 2Guardians of the Galaxy Vol. 3 sluit de trilogie van James Gunn af en is ook meteen de laatste film die Gunn maakte voor Marvel Studios. Hij staat ondertussen namelijk aan het roer van DC Studios, de grootste concurrent.

Maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds kan hopen op een rijke toekomst voor de personages uit de film. In de director’s commentary laat hij namelijk weten dat hij een spin-off voor Star-Lord wel ziet zitten.

Afscheid

In Guardians of the Galaxy Vol. 3 staat de groep voor het laatst voor een missie samen met zijn allen. Naast die missie focust de film natuurlijk op “het grote afscheid” tussen de leden van de Guardians. Zo zien we Groot, Drax, Rocket, Gamora, Nebula, Mantis en Star-Lord afscheid van elkaar nemen op de tonen van Dog Days Are Over van Florence & The Machine.

Op het einde van de film zien we dan weer hoe alle leden een nieuwe uitdaging hebben gevonden. Zo maken Groot en Rocket deel uit van de nieuwe Guardians, zorgen Nebula en Drax voor de geredde kinderen op de planeet Knowhere én gaat Star-Lord op zoek naar zijn roots op de planeet Aarde.

Spin-off

In de aftercreditscène schuift Star-Lord, ook wel Peter Quill, mee aan tafel met zijn grootvader. Daarna verscheen er een zwart beeld met de tekst “The Legendary Star-Lord Will Return“. Of dat in een Avengers-film of als cameo zal zijn, is nog niet bekend.

Maar ook een spin-off mag niet afgeschreven worden. In een director’s commentary vertelde James Gunn namelijk dat hij en acteur Chris Pratt het al hebben gehad over een film rond het personage zelf. “Een verhaal waarin we te zien krijgen hoe Star-Lord zich opnieuw probeert aan te passen op de aarde als een vis die uit het water wordt gehaald. Ik kan niet wachten om dat te zien.” Als die spin-off er zou komen, zou het alleszins zonder James Gunn aan het roer zijn. Hij staat ondertussen aan het hoofd van DC Studios.

Meer
Lees meer...