Jay-Z en Roc Nation kopen hele pagina’s advertentieruimte in kranten op voor eerbetoon aan George Floyd

De hele wereld is verontwaardigd over het lot van George Floyd. De 46-jarige zwarte Amerikaan overleed vorige week tijdens een hardhandige arrestatie door de politie van Minneapolis. Heel wat bekende mensen hebben al hun medeleven betuigd aan de familie van de man, en strijden openlijk mee voor de Black Lives Matter-beweging die weer heel actief is. Jay-Z is één van hen, en hij maakt z’n mening op een opvallende manier duidelijk.

Jay-Z en z’n entertainmentbedrijf Roc Nation hebben hun duit in het zakje gedaan voor de Black Lives Matter-beweging. En dat kan je redelijk letterlijk nemen. Jay-Z kocht namelijk volledige pagina’s advertentieruimte op in verschillende Amerikaanse kranten, om z’n ongenoegen over de huidige Amerikaanse maatschappij te uiten.

Dat deed ie met een uitgebreid citaat van niemand minder dan Martin Luther King. De boodschap was er eentje ter ere van George Floyd, die vorige week overleed tijdens een hardhandige arrestatie.

‘Advertentie’

https://www.instagram.com/p/CA33oTHF0i8/

Team Roc, het filantropische deel van het entertainmentbedrijf, deelde z’n ‘advertentie’ ook via sociale media. Het citaat van Martin Luther King Jr. uit 1965 verscheen onder andere in The New York Times, de Chicago Tribune en de Philadelphia Enquirer.

“De enige manier waarop we écht vrijheid kunnen bereiken, is door op de één of andere manier onze angst om te sterven overwinnen”, klinkt het. “Maar als een man niets ontdekt waar hij voor wil sterven, dan is hij niet geschikt om te leven.”

“Waard om voor te sterven”

“Diep in onze geweldloze geloofsovertuiging zit het geloof dat sommige dingen ons zo nauw aan het hart liggen, ons zo lief zijn, zo’n eeuwige waarheden, dat ze het waard zijn om voor te sterven.” Als die man niet uitkomt voor waar hij in gelooft, dan kan hij even goed sterven, staat er nog te lezen.

“Een man sterft wanneer hij weigert op te komen voor wat juist is. Een man sterft wanneer hij weigert op te komen voor rechtvaardigheid. Een man sterft wanneer hij weigert een standpunt in te nemen voor iets dat waar is”, klinkt het nog.

Handtekeningen

De ‘advertentie’ is ondertekend door Roc Nation (dat ook ‘onze’ Axel Witsel, Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne onder z’n sportvleugels heeft) en Jay-Z (die in ’t echt Shawn Carter heet). Maar dat zijn lang niet de enige namen die onder het citaat te lezen zijn.

Ook organisaties zoals de National Association of Criminal Defense Lawyers en Women’s Global Initiative zetten hun naam onder het bericht van Roc Nation. Daarnaast zijn ook de namen van de ouders van Botham Jean, DJ Henry en Antwon Rose II te lezen. Dat zijn allemaal ongewapende zwarten, die door de Amerikaanse politie gedood werden.

Meer
Lees meer...