Jung Kook (BTS) lost nieuwe single ‘Never Let Go’

Jung Kook van BTS heeft een nieuw nummer gelost. Het gaat om de single Never Let Go die hij opdraagt aan ARMY, de fans van BTS. De single maakt deel uit van FESTA, de jaarlijkse activiteiten om de verjaardag van de groep te vieren.

Fans van BTS tellen al anderhalf jaar af naar deze week en dat doen ze niet zonder reden. Op donderdag 12 juni zal Jin namelijk als eerste lid van de boyband zijn verplichte militaire dienstplicht beëindigen. Zo zal er een einde komen aan de periode van zes maanden waarin er geen enkel lid van BTS actief was. In die periode moesten fans echter niet op hun honger blijven zitten. Zo bracht V een samenwerking en een solosingle uit, verscheen de concertfilm van ‘D-DAY’ van SUGA in de zalen, bracht j-hope een documentairereeks en bijhorend soundtrackalbum uit en kwam RM met zijn tweede soloalbum ‘Right Place, Wrong Person’. En nu heeft ook Jung Kook een nieuwe single uit.

FESTA

Tijdens zijn laatste livestream voor hij aan zijn militaire dienstplicht begon, liet Jung Kook weten dat fans zes maanden moesten wachten en dat er dan iets zou verschijnen. En het jongste lid van BTS hield zijn woord met de single Never Let Go, die deel uitmaakt van de jaarlijkse FESTA-festiviteiten van de boyband.

Elk jaar viert BTS tijdens de eerste twee weken van juni FESTA. Dat is de aanloop naar de verjaardag van BTS op 13 juni. Aangezien BTS zijn debuut maakte op 13 juni 2013 blaast de groep dit jaar dus elf kaarsjes uit. Vorig jaar werd de tiende verjaardag van de groep uitgebreid gevierd en ook dit jaar wordt het een feestelijke editie met als hoogtepunt de terugkeer van Jin. Hij mag het leger verlaten op donderdag 12 juni en zal een dag later, op vrijdag 13 juni, al te zien zijn op een knuffelevenement voor de fans.

Never Let Go

Jung Kook viert de verjaardag van BTS dus met een gloednieuwe single. Never Let Go is een ietwat atypisch fannummer. Singles die opgedragen worden aan de fans van BTS zijn meestal emotionele ballades, maar Never Let Go is een uptempo popnummer.

Het gaat om een volledig Engelstalig nummer, waardoor het aansluit bij het eerdere solowerk van Jung Kook. Hoewel het gaat om een dansbare track zijn de lyrics wél emotioneel. Zo zingt het jongste lid van BTS: “And when the days get longer / You fill my world with wonder / Everybody needs somebody / You been that somebody / So stay with me and keep holding on“.

Beluister het nummer hier op Spotify:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...