Jung Kook (BTS) kondigt solonummer ‘Seven’ aan

Jung Kook is het volgende lid van BTS dat zijn solowerk op de wereld zal loslaten. Op vrijdag 14 juli, bijna precies een jaar nadat j-hope zijn soloalbum ‘Jack in the Box‘ loste, verschijnt de eerste digitale single van Jung Kook. De titel van het nummer, Seven, is een knipoog naar de rest van de groep.

Het is ondertussen al meer dan een jaar geleden dat de zeven leden van BTS aankondigden dat ze zich zouden focussen op hun solowerk en dat hun werk als BTS tijdelijk naar de achtergrond zou verschuiven. Later werd duidelijk dat dit te maken had met de verplichte legerdienst die alle leden van de groep zullen uitoefenen. De “pauze” van BTS leverde ondertussen al vier volledige albums en tientallen singles en samenwerkingen op. De volgende in dat rijtje wordt een digitale single van Jung Kook.

Seven

Jung Kook was vorig jaar eigenlijk het eerste lid van BTS dat een solonummer loste na de aankondiging van de zogenaamde pauze van de groep. Het ging toen om het nummer Left and Right, een samenwerking met de Amerikaanse zanger Charlie Puth. In het najaar van 2022 was Jung Kook ook verantwoordelijk voor het WK-lied Dreamers.

En nu komt het jongste lid van BTS opnieuw met een single. Het nummer kreeg de titel Seven, wat uiteraard een verwijzing is naar BTS. De groep bestaat uit zeven leden en vorig jaar lieten ze allemaal een ‘7’ tatoeëren als symbool van hun eindeloze vriendschap en verbondenheid. In de officiële mededeling van BIGHIT MUSIC komen we te weten dat Seven een zomers nummer wordt “dat je de volledige omvang van de charme van Jung Kook zal laten ervaren”. Het belooft een zomerhit van formaat te worden want BIGHIT MUSIC besluit met: “We hopen dat Seven jouw zomerfun naar een hoger niveau zal tillen.”

Seven verschijnt op vrijdag 14 juli 2023 om 6 uur ’s morgens Belgische tijd.

Meer
Lees meer...