Jürgen Klopp verlaat Liverpool deze zomer: “De batterij is leeg”

Opvallend nieuws in de wereld van het voetbal. Liverpool FC heeft namelijk zonet aangekondigd dat manager Jürgen Klopp aan het einde van dit seizoen zal vertrekken. Klopp staat al negen jaar aan het roer van de club en is uitgegroeid tot een van de grootste iconen in de Premier League. De manager laat zelf weten waarom hij er de brui aan geeft.

Liverpool FC doet het allesbehalve slecht in de Premier League. The Reds staan op dit moment nog steeds op kop met vijf punten – en een match – meer dan het Manchester City van Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. Toch krijgt de ploeg nu met een tegenslag te maken. Manager Jürgen Klopp heeft namelijk laten weten dat dit zijn laatste seizoen bij de club is.

Jürgen Klopp

Wie een beetje thuis is in het voetbal, weet dat Jürgen Klopp een van de beste managers ter wereld is. De Duitser begon zijn carrière als manager bij Mainz, maar zijn echte succes begon bij Borussia Dortmund. Met die ploeg werd hij in 2011 kampioen in de Bundesliga en kon hij ook de jaren nadien sterke prestaties neerzetten.

In 2015 trok Klopp naar Liverpool, waar hij als een held werd ontvangen. Doorheen de jaren groeide hij uit tot een van de grootste iconen in het voetbal en kon hij zowel de Champions League, de Premier League als de FA Cup winnen.

Afscheid

Nu Liverpool in het huidige seizoen enorm sterk bezig is en de tweede titel onder Klopp misschien wel in zicht is, komt er slecht nieuws. De Duitse manager heeft namelijk beslist dat hij de club in de zomer van 2024 zal verlaten. Dat meldt hij in een statement dat door de club op sociale media werd gedeeld. Hij liet Liverpool in november al weten dat hij zou vertrekken.

“Ik begrijp dat het voor velen als een shock komt”, vertelt Klopp. “Ik hou van deze club, ik hou van de stad, ik hou van onze supporters en van het team. Maar het feit dat ik deze beslissing nog steeds neem, is het teken dat het echt nodig is. Mijn batterij is aan het leeglopen en ik wist al langer dat ik er iets aan zou moeten doen.” Ook zijn assistenten zullen de club eind dit seizoen verlaten.

Meer
Lees meer...