‘Kastaars’: Dit zijn alle genomineerden die kans maken op een televisieprijs

Net zoals vorig jaar gaan VRT, DPG en Play Media ook dit jaar opnieuw samenwerken aan een awardshow. Voor de tweede keer in de geschiedenis zullen de Kastaars! worden uitgereikt. Tijdens de show zullen verschillende tv-programma’s, fictieseries en online content in de bloemetjes worden gezet. Vandaag maakten de zenders alvast de (vele) genomineerden bekend.

Het begin van het nieuwe jaar staat overal ter wereld ook garant voor heel wat awardshows. Zo werden gisteren de Golden Globes uitgereikt en is het volgende week tijd voor de Emmy’s. Maar ook in Vlaanderen is het awardseizoen. Later dit jaar zijn het de MIA’s en op 27 januari is het ook opnieuw tijd voor de Kastaars!. Die show wordt ook dit jaar opnieuw gepresenteerd door Gert VerhulstDanira Boukhriss Terkessidis en Koen Wauters.

Kastaars!

Sinds vorig jaar bundelen VRT, DPG Media, Play Media en Streamz de krachten om opnieuw een Vlaamse awardshow voor tv-programma’s te kunnen organiseren. De eerste editie van de Kastaars! vond plaats op 28 januari 2023. Onder andere De MolAverage Rob en Nonkels vielen toen in de prijzen. 

Ook dit jaar valt de awardshow op dat moment. Maar natuurlijk zijn er deze keer heel wat andere bekende gezichten en programma’s genomineerd. Die nominaties maakten de zenders vandaag bekend.

Genomineerden

Tijdens de Kastaars! worden er tien prijzen worden uitgereikt, waarbij het publiek kan stemmen in zeven categorieën. Het gaat daarbij om Mediapersoonlijkheid, Televisieprogramma, Fictiereeks, Nieuwkomer, Radioprogramma, Podcast en Online persoonlijkheid van 2023.

Vandaag kwamen we dus te weten welke programma’s en personen kans maken op zo’n prijs dit jaar. En dat zijn er best veel, want per categorie zijn er minstens 10 genomineerden. Bij sommige gaat het zelfs om 12 tot 15 kanshebbers. In de categorie Mediapersoonlijkheid zien we onder andere Jeroom, Gert Verhulst, Fien Germijns en zelfs Soundos El Ahmadi. Bij de Fictiereeksen maken onder andere Knokke Off en 1985 hun opwachting.

Bekijk alle genomineerden hier:

Stemmen voor de Kastaars! kan via een persoonlijke stemlink. Die kan je aanvragen via de site. De show is op 27 januari 2023 te zien op VRT 1, VTM, Play4, VRT MAX, VTM GO, GoPlay en hln.be.

Meer
Lees meer...