Kevin Spacey bereid om te getuigen in de rechtbank over beschuldigingen van seksueel misbruik

Kevin Spacey heeft in een nieuw statement laten weten dat hij bereid is om “vrijwillig” in de rechtbank te getuigen in de zaak rond seksueel misbruik. Enkele dagen geleden werd bekend dat er een rechtszaak komt over de beschuldigingen van seksueel misbruik door Kevin Spacey. De acteur lijkt zich geen zorgen te maken en wil gerust getuigen om z’n onschuld te bewijzen.

Kevin Spacey zal zich mogelijk komen verantwoorden in de rechtbank in de zaak over seksueel misbruik. Het gaat om aantijgingen van drie mannen, twee dertigers en een veertiger.

Rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk

De drie mannen dienden in totaal vijf klachten in tegen Kevin Spacey. Het gaat om incidenten die plaatsvonden tussen 2005 en 2013. Alle feiten gebeurden op Brits grondgebied, waardoor de zaak voor de Britse rechtbank zal verschijnen.

De eerste man, die nu ouder dan 40 jaar is, getuigde van twee incidenten van seksueel misbruik die plaatsvonden in Londen in maart 2005. De tweede man, die nu ouder dan 30 jaar is, getuigt eveneens over twee incidenten, waarvan een verkrachting. De derde man, eveneens een dertiger, getuigde over seksueel misbruik in 2013.

Vrijwillig getuigen

In een statement aan Good Morning America heeft Kevin Spacey nu laten weten dat hij ervan overtuigd is dat hij z’n onschuld kan bewijzen. Hij laat dan ook weten dat hij bereid is om vrijwillig te getuigen in de rechtbank. “Ik apprecieer het dat de rechtbank de media op een voorzichtige manier heeft laten weten dat ik het recht heb op een eerlijk proces. En dat ik onschuldig ben tot het tegendeel bewezen is”, zo klinkt het in het statement.

“Hoewel ik teleurgesteld ben in de beslissing om verder te gaan met de rechtszaak, ben ik wel bereid om vrijwillig te verschijnen in de Britse rechtbank. Zo zal ik mezelf kunnen verdedigen tegen deze beschuldigingen. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat ik mijn onschuld zal kunnen bewijzen.”

Kevin Spacey wordt momenteel al vervolgd in de Verenigde Staten. Het gaat daarbij om een rechtszaak gestart door Anthony Rapp. Hij beweert dat Spacey hem seksueel misbruikte toen hij amper 14 jaar oud was.

Meer
Lees meer...