Knotsgekke K-drama ‘Chicken Nugget’ staat nu op Netflix

Netflix heeft de nieuwe K-drama Chicken Nugget gelost. Het gaat om een komediereeks met een knotsgek thema. De reeks volgt namelijk een jonge vrouw die in een chicken nugget verandert. Vervolgens moeten haar vader en crush proberen om haar terug te krijgen. Maar dat belooft niet makkelijk te worden.

Netflix heeft ondertussen al verschillende keren gescoord met Zuid-Koreaanse titels, denk zo maar aan Squid Game, maar ook The GlorySweet Home en All of Us Are Dead. De reeksen die scoren zijn dus vaak thriller- en horrorreeksen, maar deze keer pakt Netflix uit met de komediereeks Chicken Nugget.

Chicken Nugget

Chicken Nugget is gebaseerd op de gelijknamige webtoon van Park Ji-dok en vertelt het doldwaze verhaal van Choi Min-a, die verandert in een chicken nugget. We volgen Choi Sun-man (Ryu Seung-ryong). Hij heeft zijn eigen bedrijfje dat machines maakt, waar ook Go Baek-joong (Ahn Jae-hong) aan de slag is. Baek-joong heeft een crush op de dochter van Sun-man, Choi Min-a (Kim Yoo-jung). Op een dag wordt een mysterieuze machine afgeleverd bij de winkel. Sun-man en Baek-joong vermoeden dat het gaat om een machine die vermoeidheid zou verhelpen, maar die al een dag eerder aangekomen is.

Choi Min-a arriveert in de winkel om fried chicken af te geven voor haar vader, wanneer ze de machine ziet. Min-a heeft last van vermoeidheid dus beslist ze om de machine uit te testen. Ze stapt in de machine en verandert in een stukje fried chicken, sweet and spicy om precies te zijn. Sun-man en Baek-joong moeten samenwerken om te proberen om Min-a terug in haar normale lichaam te krijgen. In de officiële trailer kregen we al te zien dat dat niet makkelijk belooft te worden.

De hoofdrollen in Chicken Nugget worden dus gespeeld door Ryu Seung-ryong (Moving), Ahn Jae-hong (Mask Girl) en Kim Yoo-jung (20th Century Girl). Daarnaast is er ook al een cameo aangekondigd van Jung Ho-yeon (Squid Game). De regie is in handen van Lee Byeong-heon, die eerder al verantwoordelijk was voor Dream en Be MelodramaticChicken Nugget bestaat uit tien afleveringen die vanaf vandaag allemaal op Netflix te vinden zijn.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Chicken Nugget:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...