‘La Casa de Papel’-spin-off ‘Berlin’ krijgt officiële aankondiging en nieuwe teaser met releasedatum

Goed nieuws voor de fans van La Casa de Papel want de spin-off rond Berlin komt er eind dit jaar aan. Dat heeft Netflix zojuist bekendgemaakt met een officiële aankondigingsvideo.

Al jaren voor het einde van La Casa de Papel op Netflix verscheen, speculeerden fans over een spin-off van de reeks. Daarbij werd vooral gedacht aan een prequel over het leven van Andrés de Fonollosa, beter bekend als Berlin (Pedro Alonso). Dat personage zou aanvankelijk maar een beperkte rol krijgen in La Casa de Papel, maar groeide – ondanks onder andere een verkrachting – al snel uit tot een fan favorite.

Het kwam de makers van de reeks dan ook niet zo goed uit dat Berlin op het einde van seizoen 2 stierf. Door zijn populariteit was hij uiteindelijk in flashbacks toch nog te zien in latere seizoenen. En vlak voor het einde van La Casa de Papel bevestigde Netflix dan ook dat er een prequel in de maak was rond Berlin.

December 2023

Rond die serie – die de naam Berlin kreeg – was het tot nu toe vrij stil. Vier maanden geleden deelde Netflix wel al een korte teaser met de castleden. Bedenker Álex Pina liet ook al weten dat Berlin zou gaan over “de gouden tijd van het personage toen hij verliefd door Europa trok en overvallen en diefstallen pleegde”. Of die verliefdheid slaat op Tatiana (Diana Gómez), die we nog kennen uit La Casa de Papel, of op iemand anders is voorlopig niet duidelijk. Berlin is in zijn leven namelijk vijf keer getrouwd geweest.

In de nieuwe teaser die Netflix deelde, zien we eerst een soort intro voor de serie. Daarna krijgen we Berlin in beeld met een rode edelsteen, vermoedelijk een robijn. Netflix deelde daarnaast ook mee dat de reeks vanaf december 2023 te zien zal zijn. Een exact datum is er nog niet.

Bekijk hier de aankondiging van Berlin:

Berlin verschijnt in december 2023 op Netflix.

Meer
Lees meer...