Loena Hendrickx haalt zilver op WK Kunstschaaten

De Belgische Loena Hendrickx heeft zilver gehaald op het WK Kunstschaaten in het Franse Montpellier. Het goud ging naar de Japanse Kaori Sakamoto. De Amerikaanse Alysa Liu vervolledigde het podium.

De 22-jarige Loena Hendrickx heeft zilver gehaald op het WK Kunstschaatsen in Montpellier. Hendrickx kwalificeerde zich met de tweede hoogste score voor de vrije kür en daar imponeerde ze met een prachtige oefening.

Loena Hendrickx

Het zag er eerder deze week niet al te best uit voor Loena Hendrickx. Ze kreeg te kampen met een liesblessure, waardoor ze voor de korte kuur met een ingetapet dijbeen op het ijs verscheen. Ze liet zich niet doen door die blessure en schaatste een nagenoeg foutloze kür, waarmee ze zich met gemak plaatste voor de vrije kür.

Hendrickx haalde voor de korte kür een score van 75 punten. Daarmee stond ze op de tweede plaats na de Japanse Kaori Sakamoto. Sakamoto imponeerde tijdens de korte kür en haalde een score van 80,32, waarmee ze haar persoonlijke record verbeterde. Het werd dus een hele klus om haar nog in te halen.

Ook in de vrije kür liet Sakamoto geen steken vallen. Ze eindigde met een indrukwekkende score van 236,09, opnieuw een persoonlijk record. Loena Hendrickx eindigde met een knappe score van 217,70. Daarmee komt ze in de buurt van haar persoonlijk record van 219,05. Het is de eerste medaille voor Loena Hendrickx op een wereldkampioenschap. Eerder dit jaar werd ze nog achtste op de Olympische Winterspelen.

Meer
Lees meer...