Left Right
scrollTop top

‘Ma Rainey’s Black Bottom’ krijgt een eerste trailer: focus op Viola Davis en Chadwick Boseman


Ma Rainey's Black Bottom Viola Davis Chadwick Boseman Trailer Netflix
© Ma Rainey’s Black Bottom – Netflix

In december verschijnt Ma Rainey’s Black Bottom op Netflix. De film gaat over Ma Rainey (Viola Davis), die ook wel de “Mother of the Blues” wordt genoemd. Zij en haar ambitieuze trompettist Levee (Chadwick Boseman) zijn de focus van een gloednieuwe trailer die Netflix net op de wereld heeft losgelaten.

Ma Rainey’s Black Bottom heeft z’n eerste trailer gekregen. Netflix had eerder ook al posters en een paar beelden op de wereld losgelaten. Maar nu krijgen we voor het eerst Viola Davis en Chadwick Boseman écht aan ’t werk te zien als bluesmuzikanten in de jaren 1920.

Ma Rainey’s Black Bottom

Ma Rainey’s Black Bottom vertelt het verhaal van “Mother of the Blues” Ma Rainey. Die heet eigenlijk Gertrude Rainey. Niemand minder dan Oscarwinnende actrice Viola Davis zal de rol van de legende vertolken. In de film krijgen we te zien hoe Ma Rainey met haar blanke producer vecht om de controle over de opnames van haar album.

Ze wordt bijgestaan door een resem muzikanten. Eén van hen is de ambitieuze trompettist Levee. Hij wordt gespeeld door de ondertussen overleden Chadwick Boseman. Die twee personages zijn de focus van de trailer die Netflix net op de wereld heeft losgelaten.

Bekijk hier de trailer:

Chadwick Boseman

Acteur Chadwick Boseman is in augustus overleden op 43-jarige leeftijd. Hij vocht al vier jaar tegen darmkanker, en hield dat al die tijd geheim. Tussen chemosessies en operaties door stond hij op de set, en werd ie bijgestaan door een hele horde mensen.

“Ik kijk terug op hoe moe hij altijd leek”, vertelde Viola Davis eerder. “Ik keek naar z’n prachtige, ongelooflijke team dat altijd rond hem aan het mediteren was en hem aan het masseren was. En nu pas realiseer ik me dat ze er alles aan wilden doen om hem op de been te houden, en hem op z’n optimale niveau te laten werken. En da’s gelukt.”

Oscars?

Ma Rainey’s Black Bottom verschijnt in november in beperkte bioscopen. Enkel zo kan de film in aanmerking komen voor een Oscar. Heel wat mensen verwachten namelijk dat die verschillende nominaties zal krijgen. Er wordt zelfs al gesproken over een postume overwinning voor Chadwick Boseman.

Op 18 december is Ma Rainey’s Black Bottom op Netflix te vinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911