‘Manifest’-maker sluit spin-offs niet uit

In juni verschenen de laatste afleveringen van het vierde en laatste seizoen van Manifest op Netflix. Daardoor zit de reeks over Flight 828 erop. Maar maker Jeff Rake lijkt nu toch te teasen dat het verhaal van de passagiers van de mysterieuze vlucht nog niet volledig afgelopen is.

Gisteren was een bijzondere dag voor de fans van Manifest. 28 augustus (8/28) is namelijk 828 Day, de feestdag van de fans. En Manifest-maker Jeff Rake had voor de gelegenheid een cadeautje voor de fans. In een post op X (een tweet dus) gaf hij de fans hoop op een mogelijke spin-off (of zelfs meerdere).

Manifest

Manifest vertelde het verhaal van een vliegtuig dat meer dan vijf jaar lang vermist was, maar plots terugkeert. Hoewel de wereld buiten het vliegtuig vijf jaar verder ging, is de tijd voor de mensen op het vliegtuig blijven stilstaan. Doorheen de seizoenen werd duidelijk dat er veel meer aan de hand was dan enkel het mysterieuze vliegtuig.

Het eerste seizoen van Manifest verscheen in 2021 op de Amerikaanse zender NBC. Die besloot om na drie seizoenen de stekker uit de reeks te trekken, waarna de rechten werden overgekocht door Netflix. De streamingdienst maakte nog één laatste seizoen van de reeks. Het eerste deel daarvan verscheen in november 2022 en in juni 2023 verscheen deel 2 en dus ook het einde van de reeks.

Spin-offs

Manifest zit er dus op, maar mogelijk hoeven de fans van de reeks, Manifesters genaamd, niet te treuren. Want Jeff Rake liet namelijk weten dat er gesproken wordt over mogelijke spin-offs. Hij tweette: “Manifesters! Zoals je kan zien blijft het vliegtuig momenteel aan de grond. Door de huidige stakingen zijn alle gesprekken over het volgende hoofdstuk (of hoofdstukken) in de Manifest-saga nu stilgelegd. Maar ik hoop dat jullie samen met mij blijven hopen. Ondertussen: Gelukkige 828 Day!”

Bij de tweet deelde Rake een foto van het ingepakte vliegtuig. Voorlopig wordt er dus nog niet gesproken over een vervolg op Manifest, maar de plannen zijn nog niet opgeborgen.

Bekijk hier nog eens de trailer voor de laatste afleveringen van Manifest:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...