Mark Wahlberg doneert z’n enorme loon voor heropname film aan goed doel in naam van Michelle Williams

Er bestaat dus toch nog gerechtigheid in Hollywood. Daags nadat felle kritiek op acteur Mark Wahlberg losbarstte omdat hij 1,5 miljoen dollar kreeg voor de heropname van enkele filmscènes, heeft hij dat volledige bedrag aan een goed doel geschonken. In naam van zijn tegenspeelster Michelle Williams, die niets kreeg en uit vrije wil zo goed als gratis op de set stond.

Hollywood stond deze week weer even op z’n kop. Na de seksschandalen rond Kevin Spacey had regisseur Ridley Scott besloten om de film All The Money In The World gedeeltelijk terug op te nemen, zodat hij de omstreden acteur kon vervangen. Daarvoor moest de cast tien dagen terugkeren naar de set, iets wat Michelle Williams door de aanleiding van het initiatief met plezier gratis deed. In totaal kreeg ze nog geen 1.000 dollar voor haar werk. Groot was de verbazing toen bleek dat Mark Wahlberg voor diezelfde opdracht 1,5 miljoen dollar op z’n bankrekening gestort kreeg.

Goed doel

Meteen groeide de kritiek op Wahlberg, en die heeft nu beslist om z’n loon af te staan. “Ik steun de strijd op gelijke lonen met 100 procent en ik doneer de 1,5 miljoen dollar aan het Time’s Up Legal Defense Fund in de naam van Michelle Williams.” Zo luidt de tweet waarmee de acteur het nieuws bekend maakte. Dat fonds is een initiatief van ongeveer 300 vrouwen tegen seksueel misbruik in de media, film- en televisiewereld.

Wat het extra pijnlijk maakte, is het feit dat Wahlberg en Williams door hetzelfde agentschap, WME, worden begeleid en ze dus enkel voor Wahlberg een stevige vergoeding onderhandelden. WME heeft uiteindelijk beslist om zelf ook nog een donatie van 500.000 dollar aan dat fonds te doen. “Voor ons is deze discussie een herinnering dat zij die in een invloedrijke positie zitten een verantwoordelijkheid hebben om ongelijkheden aan te pakken, en daar hoort de genderkloof bij”, stellen ze.

Spijtig dat daarvoor eerst al die heisa nodig is, maar zou het dan toch nog goed kunnen komen met Hollywood?

Meer
Lees meer...