Marvel Studios stelt opnieuw releasedatums uit: ‘Echo’ en ‘Ironheart’ pas voor volgend jaar

De laatste jaren gaat het hard voor Marvel Studios. Het bedrijf releaset niet langer één tot twee projecten per jaar, maar wel vier tot vijf. Dat komt onder andere door de komst van Disney+ en alle bijkomende Marvelseries. Door die constante opvolging van nieuwe projecten, zijn enkele fans al afgehaakt. Daarom zou Marvel Studios nu enkele releasedatums van series verplaatsen.

Enkele maanden geleden heeft Marvelbaas Kevin Feige een nieuwe tijdlijn vol projecten aangekondigd. Die tijdlijn toont aan dat Marvel het ook de komende jaren niet rustiger aan zal doen en dat de planning tot 2025 propvol staat. Veel fans zijn blij met alle nieuwe content, maar anderen vinden dat het stilletjes aan te veel wordt om bij te houden. Daar lijken de grote bazen het nu ook mee eens te zijn, want enkele projecten die normaal dit jaar zouden uitkomen, zijn uitgesteld.

Vertraging

In 2023 werd Phase 5 afgetrapt met de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Later dit jaar volgen ook nog Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Marvels. Op Disney+ zouden we voor de zomer normaal gezien dan weer de series Secret Invasion, Echo en het tweede seizoen van Loki mogen verwelkomen. En ook in het najaar van 2023 zouden er nieuwe projecten als Ironheart, Agatha: Coven of Chaos en Daredevil: Born Again verschijnen.

Maar dat zal er nu dus volledig anders uitzien. Dat melden verschillende bronnen. Daarbij zouden alle releasedatums van de reeds aangekondigde projecten verschoven worden. Om die reden zullen projecten als Echo, Ironheart en Agatha: Coven of Chaos pas volgend jaar verschijnen.

2023

Door de verschuiving zouden we dit jaar nog maar twee of drie series krijgen. Het gaat daarbij om Secret Invasion dat van april naar de zomer zal gaan, het tweede seizoen van Loki dat van de zomer naar september zal verschoven worden en Ironheart dat ten vroegste in december 2023 zal verschijnen.

Een duidelijke reden voor de verschuiving is er niet, al zou de uitspraak van Kevin Feige eerder dit jaar er iets mee te maken kunnen hebben. Hij wil in de toekomst meer ruimte en tijd geven aan Marvelprojecten, zodat kijkers ze meer appreciëren.

Meer
Lees meer...