Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) zal nog terugkeren in toekomstige Marvelprojecten

Goed nieuws voor de fans van het Marvelpersonage Wanda Maximoff. De kans is namelijk groot dat actrice Elizabeth Olsen nog zal terugkeren in komende projecten van Marvel Studios. In mei schitterde ze nog als Wanda/Scarlet Witch in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. En hoewel veel fans dachten dat het personage daarin stierf, lijkt dat nu toch niet helemaal het geval.

Het Marvel Cinematic Universe is nog niet van Scarlet Witch af. In een recent interview heeft Marvelbaas Kevin Feige namelijk laten weten dat hij nog veel kanten op kan met het personage. Zowel als Wanda als Scarlett zijn er nog heel wat verhalen te vertellen. Wanneer ze terug te zien zal zijn en in welk project, is niet bekend.

Wanda Maximoff

Is het nu Wanda Maximoff of Scarlet Witch? Het antwoord daarop is redelijk eenvoudig. Wanda is de echte naam van het personage gespeeld door Elizabeth Olsen, terwijl Scarlet Witch de naam van haar alter ego is. 

De fans van Marvel leerden Wanda Maximoff kennen in Avengers: Age of Ultron. Daarna was ze ook nog te zien in de Avengers-films. Haar tweede persoonlijkheid, Scarlett Witch, kennen we pas sinds het einde van de reeks WandaVision op Disney+. Daar veranderde ze in een Witch nadat ze al haar woede en rouw samenbundelde om haar eigen krachten te versterken. Daarna was ze in Doctor Strange in the Multiverse of Madness bijna de volledige film als haar alter ego te zien.

Terugkeer

In die laatste film maakte het personage zich dan ook alles behalve populair. Om de dood van haar man Vision te wreken en haar zoontjes te kunnen terugzien, wil ze totale controle over alle mogelijke universums. Daarvoor heeft ze de kracht van het jonge meisje America Chavez (Xochitl Gomez) nodig, maar die leeft onder bescherming van Doctor Strange (Benedict Cumberbatch). Omdat haar nood naar wraak groter is dan haar vriendschap met Doctor Strange, heeft ze er ook echt alles voor over.

Uiteindelijk komt de Scarlet Witch tot inkeer, waarna ze zichzelf lijkt op te offeren om de verschillende universums te redden. Maar dat lijkt nu toch niet helemaal het geval. “We hebben nog zoveel andere dingen te ontdekken met haar”, vertelt Kevin Feige aan comicbook. “Er zijn nog gigantisch veel verhaallijnen uit de originele comics die we nog niet hebben verteld.” 

Alle Marvelfilms zien te zien op Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...