Marvel Studios gaat in de toekomst opnieuw minder content per jaar releasen

De laatste jaren gaat het hard voor Marvel Studios. Het bedrijf releaset niet langer één tot twee projecten per jaar, maar wel vier tot vijf. Dat komt onder andere door de komst van Disney+ en alle bijkomende Marvelseries. Door die constante opvolging van nieuwe projecten, zijn enkele fans al afgehaakt. Daarom laat Marvelbaas Kevin Feige nu weten dat Marvel in de toekomst opnieuw meer tijd zal voorzien tussen de releases.

Enkele maanden geleden heeft Marvelbaas Kevin Feige een nieuwe tijdlijn vol projecten aangekondigd. Die tijdlijn toont aan dat Marvel het ook de komende jaren niet rustiger aan zal doen en dat de planning tot 2025 propvol staat. Veel fans zijn blij met alle nieuwe content, maar anderen vinden dat het stilletjes aan te veel wordt om bij te houden. Daar lijken de grote bazen het nu ook mee eens te zijn, want ze beloven daar in de toekomst opnieuw verandering in te brengen.

Series en films

Met Avengers: Endgame kwam er een einde aan een belangrijk Marvel-tijdperk. Nieuwe helden deden hun intrede, maar ook de aanpak van Marvel Studios veranderde. Door de komst van Disney+ ging het bedrijf ook focussen op series en met WandaVision kende het in 2021 meteen een succes. Daarna volgden nog onder andere Falcon and the Winter SoldierLokiHawkeyeWhat If?Ms. Marvel en Moon Knight.

Maar tussen al die tv-series, waren er natuurlijk ook nog filmreleases. In 2021 en 2022 kwamen er maar liefst zes Marvelfilms uit in de zalen, waaronder Thor: Love and Thunder en Spider-Man: No Way Home. Daar kwam eind vorig jaar ook nog Black Panther: Wakanda Forever bij en deze maand volgde ook Ant-Man and the Wasp: Quantumania nog.

“Snelheid veranderen”

Om de fans opnieuw een beetje meer tijd te geven om te genieten van Marvelcontent, zal er binnenkort weer meer tijd tussen de releases op Disney+ zitten. Dat liet Kevin Feige weten in een interview met Entertainment Today. “We gaan de snelheid waarop we Disney+-shows uitbrengen veranderen, zodat ze allemaal de kans krijgen om uit te blinken”, zei hij daar.

Op die manier zal er niet langer sprake zijn van drie of vier series per jaar, maar eerder van één tot twee per jaar. Daartussen zullen natuurlijk ook de reeds aangekondigde films blijven uitkomen.

Meer
Lees meer...