Maakt Marvel Studios te veel films? Sommige fans vinden alvast van wel

De laatste jaren gaat het hard voor Marvel Studios. Het bedrijf releaset niet langer één tot twee projecten per jaar, maar wel vier tot vijf. Dat komt onder andere door de komst van Disney+ en alle bijkomende Marvelseries. Maar zijn vier tot vijf projecten niet te veel? Uit een onderzoek van Morning Consult blijkt dat alsmaar meer fans afhaken.

Enkele weken geleden heeft Marvelbaas Kevin Feige een nieuwe tijdlijn vol projecten aangekondigd. Die tijdlijn toont aan dat Marvel het ook de komende jaren niet rustiger aan zal doen en dat de planning tot 2025 propvol staat. Veel fans zijn blij met alle nieuwe content, maar anderen vinden dat het stilletjes aan te veel wordt om bij te houden.

Series en films

Met Avengers: Endgame kwam er een einde aan een belangrijk Marvel-tijdperk. Nieuwe helden deden hun intrede, maar ook de aanpak van Marvel Studios veranderde. Door de komst van Disney+ ging het bedrijf ook focussen op series en met WandaVision kende het in 2021 meteen een succes. Daarna volgden nog onder andere Falcon and the Winter Soldier, Loki, Hawkeye, What If?, Ms. Marvel en Moon Knight.

Maar tussen al die tv-series, waren er natuurlijk ook nog filmreleases. In 2021 en 2022 kwamen er maar liefst zes Marvelfilms uit in de zalen, waaronder Thor: Love and Thunder en Spider-Man: No Way Home. Daar komt eind dit jaar met Black Panther: Wakanda Forever nog eentje bij.

Te groot aanbod

Die combinatie zorgt ervoor dat meer en meer fans afhaken. Uit een onderzoek van Morning Consult, dat navraag deed bij 2.200 volwassenen, blijkt dat het percentage dat nog geniet van Marvelfilms alsmaar kleiner wordt. Vorig jaar deed het bedrijf hetzelfde onderzoek en toen gaf slechts 13 procent van de Marvelfans aan niet meer te genieten van nieuwe projecten. Dit jaar is dat percentage gestegen naar 18 procent.

Daarnaast werd ook aan niet-fans gevraagd of zij de films fijn vonden. Vorig jaar zei 36 procent van niet, maar dit jaar is ook dat percentage met 5 procent gestegen naar 41 procent. Toch zal Marvel Studios ook volgend jaar acht nieuwe projecten releasen, vier films en vier series.

Meer
Lees meer...