Marvel Studios werkt aan ‘White Widow’ over Yelena Belova (Florence Pugh)

Goed nieuws voor de fans van het Marvel Cinematic Universe. Marvel Studios zou namelijk bezig zijn aan een serie rond het personage Yelena Belova. Dat personage deed haar intrede in Black Widow en was ondertussen ook te zien in Hawkeye. Ook in de film Thunderbolts zal ze een belangrijke rol spelen, maar daarvoor krijgt ze dus nog een hoofdrol in haar eigen reeks.

Na Black Widow maken we binnenkort kennis met White Widow. Dat heeft Marvel Studios bekendgemaakt. Waarover de reeks precies zal gaan of wanneer die zal verschijnen, is niet bekend. Actrice Florence Pugh zou alleszins wel terugkeren in de rol van Yelena Belova, de zus van Natasha Romanoff.

White Widow

Het blijft maar nieuwe projecten regenen binnen het MCU. Toen baas Kevin Feige enkele maanden geleden een tijdlijn vrijgaf van heel wat nieuwe projecten die er de komende jaren zullen komen, bleven daar nog enkele vraagtekens over. Ook die raken stilaan ingevuld. Een van die projecten zou namelijk een reeks zijn waarin Yelena Belova (Pugh) de hoofdrol speelt.

Belova deed binnen het MCU haar intrede in de film Black Widow als zus van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson). Net als haar zus werd ook zij getraind in de Red Room, waar ze werd voorbereid om als spion voor de Russische overheid te werken. Uiteindelijk ontsnapte ze, maar haar opleiding bleef goed van pas komen.

Toekomst

Na de dood van haar zus werd ze benaderd door Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus). Zij zou haar zogezegd helpen met wraak nemen op de persoon die verantwoordelijk is voor die dood. Zo komt ze ook in de reeks Hawkeye terecht, waar ze ervan uitgaat dat Hawkeye (Jeremy Renner) de reden is dat haar zus gestorven is. Uiteindelijk komt ze erachter dat dat niet het geval is.

Maar toch zou de relatie met Valentina behouden blijven, want recent kondigde Marvel Studios de komst van Thunderbolts aan. In die film zien we Belova naast o.a. Red Guardian (David Harbour), Taskmaster (Olga Kurylenko), Bucky Barnes (Sebastian Stan), US Agent (Wyatt Russell) en Ghost (Hannah John-Kamen). Daartussen zou nu toch nog een ander project met het personage komen, namelijk White Widow. Wat daarin precies staat te gebeuren, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...