Marvel overtuigde niet in 2022, meest bekeken superheldenserie komt van Prime Video

Voor het eerst in drie jaar is Marvel Studios niet de voorloper van de superheldenseries. Vorig jaar kwam de studio nochtans met drie nieuwe series, maar toch was er een andere superheldenreeks die met alle eer ging lopen. Het gaat daarbij om The Boys van Prime Video. Zij staan op kop in de Nielsen-ranglijst met best bekeken heldenseries van 2022.

De laatste jaren worden we nogal om de oren geslagen met superheldenfilms en -series. De meeste daarvan komen van de hand van Marvel en DC Studios, maar ook Prime Video overtuigt de laatste jaren met één specifieke serie: The Boys. Het is ook die reeks die afgelopen jaar het grote publiek het meest wist te overtuigen. Dat meldt Nielsen.

The Boys

Zoals elk jaar kwam er ook deze keer een lijst van Nielsen met de meest bekeken series van 2022. Daarin schitterde Stranger Things van Netflix (52 miljard kijkminuten) bovenaan, gevolgd door NCIS (38,1 miljard) en Cocomelon (37,8 miljard). In het thema superheldenseries was er sprake van een verrassende winnaar. Daar was namelijk niet meteen sprake van een Marvel- of DC-serie.

De grote winnaar was The Boys van Prime Video met 10,6 miljard kijkminuten. In het universum van The Boys werken superhelden voor de multinational Vought International. Zij verzorgen hun marketing en zorgen ervoor dat ze zoveel mogelijk geld opbrengen. Maar terwijl de superhelden door het grote publiek vereerd zijn, blijken ze achter de schermen vaak arrogant en corrupt te zijn. Maar er bestaat een groep, een soort burgerwacht, die deze corrupte superhelden wenst aan te pakken. Zij noemen zichzelf dus The Boys.

Geen Marvel

De reeks is ondertussen al toe aan een vierde seizoen, dat waarschijnlijk dit jaar nog op de streamingdienst Prime Video zal verschijnen. Maar toch is het nog steeds immens populair. Door die populariteit lijkt de interesse in andere superheldenseries te verminderen. Zo kwam Marvel Studios in 2022 vorig jaar met onder andere Ms. Marvel, She-Hulk en Moon Knight. Maar geen enkele van die series leek het grote publiek te kunnen overtuigen.

Of The Boys ook dit jaar opnieuw het meest zal kunnen overtuigen, hangt af van het succes van Marvel. Daar liggen dit jaar namelijk heel series klaar, waaronder Secret Invasion, Loki 2, Ironheart, Agatha: Coven of Chaos en Echo.

Meer
Lees meer...