Acteur Matthew Perry weigerde verhaallijn in ‘Friends’ waarbij Chandler Monica bedroog

Het scheelde geen haar of Chandler en Monica waren niet meer samen in de laatste seizoenen van Friends. Uiteindelijk was het acteur Matthew Perry die ervoor zorgde dat een verhaallijn rond vreemdgaan niet langer doorging. Hij stak er een stokje voor en vertelde de makers dat zijn personage Chandler zoiets nooit zou doen.

Vorige week kwam het droevige nieuws dat acteur Matthew Perry was overleden. De 54-jarige acteur is in zijn jacuzzi dood teruggevonden, al is nog niet helemaal duidelijk wat de precieze doodsoorzaak is. Ondertussen werd de acteur in intieme kring begraven en blijven verschillende personen uit Hollywood hun verhalen over Perry delen. Zo ook enkele gastacteurs uit Friends.

Chandler & Monica

Acteur Matthew Perry was de laatste jaren in heel wat series en films te zien, waaronder in 17 Again en Beverly Hills 90210. Maar zijn belangrijkste rol was zonder twijfel die van Chandler Bing in de sitcom Friends. Die rol speelde hij van 1994 tot 2004.

Naarmate Friends vorderde zagen kijkers hoe zijn personage en Monica (Courteney Cox) dichter naar elkaar toegroeiden. Uiteindelijk vonden ze elkaar tijdens een trip naar Londen en zijn ze sindsdien een koppel. De twee vormden een stabiel koppel, maar toch wilden de makers daar een stokje voor steken.

Afgekeurde verhaallijn

Dat was niet naar de zin van acteur Matthew Perry. Hij zorgde er dan ook eigenhandig voor dat een verhaallijn waarin Chandler zou vreemdgaan, uiteindelijk werd geschrapt. Dat vertelt actrice Lisa Cash in een interview met TMZ. Cash was te zien als gastacteur in de reeks en zou normaal gezien de vrouw zijn met wie Chandler zou vreemdgaan. Dat gebeurde uiteindelijk nooit.

“De scène zou zich afspelen in Las Vegas na een ruzie tussen het koppel. Ik zou een hotelmedewerker spelen die een gezellige avond met Chandler zou hebben”, vertelt Cash. “We hebben de scène zelfs geoefend, maar de dag voor we zouden draaien kwam ik te weten dat Matthew naar de scenaristen was getrokken. Hij vertelde hen dat de kijkers Chandler nooit zouden vergeven en dat het niet bij zijn personage zou passen.” De acteur kreeg uiteindelijk zijn gelijk, waardoor het koppel gelukkig samen bleef tot het einde van de serie.

Meer
Lees meer...