Melissa en Gianni uit ‘Temptation Island’ opnieuw verdacht van criminele feiten

De deelname van Melissa en Gianni in Temptation Island was maar van korte duur door binnengesmokkelde telefoons. Maar sindsdien zijn de twee wel nog regelmatig in het nieuws gekomen. Nadat Gianni eerst gelinkt was aan een gigantisch methlab, worden de twee nu verdacht van het witwassen van ruim 500.000 euro.

Woensdagochtend heeft de politie de woning en het bedrijfspand van Gianni en Melissa, voormalige deelnemers aan Temptation Island, doorzocht. De twee worden namelijk verdacht van het witwassen van ruim 500.000 euro. Dat meldt De Limburger. Bij die huiszoeking zijn niet alleen computers en administratie in beslag genomen. De politie nam ook auto’s, e-bikes, fitnessapparatuur en contant geld mee. Er is ook beslag gelegd op verschillende bankrekeningen. Melissa en Gianni zouden daarbij wel niet zijn aangehouden. Ze blijven wel verdacht.

Het is voorlopig ook niet duidelijk hoe Gianni en Melissa bij dat witwassen betrokken zouden zijn. De twee houden zich wel bezig met het aanbieden van personal training en het verkopen van baby- en dameskleding en lingerie.

Crystal meth

Het is niet de eerste keer dat Gianni in aanraking komt met het gerecht. In juli 2021 ontdekte de Nederlandse politie in de gemeente Nederweert, niet ver van de Belgische grens, een gigantisch drugslaboratorium. Volgens het lokale 1Limburg zou het lab de capaciteit gehad hebben om dagelijks zo’n honderd kilogram crystal meth te produceren. De handelswaarde van die dagopbrengst wordt op ongeveer 1 miljoen euro geschat.

Omdat crystal meth in België en Nederland niet zo populair is, wordt ervan uitgegaan dat de drugs die in Nederlands Limburg werd gemaakt voor de export bedoeld was. Gianni is toen in die zaak opgepakt en verbleef enige tijd in de gevangenis.

Gianni en Melissa

Vaste kijkers van Temptation Island zullen zich Gianni nog herinneren van zijn kortstondige deelname aan het programma. In 2020 was hij met zijn vriendin (en schlagerzangeres) Melissa een van de vier koppels die naar Thailand vertrokken voor “de ultieme relatietest”.

Lang duurde het verbleef daar wel niet, want het koppel bleek elk een gsm meegesmokkeld te hebben om toch contact te kunnen houden. Na enkele dagen ontdekte de productie die. Het koppel vloog vervolgens meteen terug naar Nederland en werd vervangen door Zach en Simone.

Meer
Lees meer...