‘Temptation Island’-Melissa bezoekt vriend Gianni in gevangenis

De deelname van Melissa en Gianni in Temptation Island was maar van korte duur door binnengesmokkelde telefoons. Toch is die laatste op dit moment misschien wel de meest besproken ex-deelnemer ooit van het programma. Gianni zit namelijk in de gevangenis omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij het grootste labo voor de productie van de drugs crystal meth dat ooit in Nederland ontdekt is.

In juli 2021 ontdekte de Nederlandse politie in de gemeente Nederweert, niet ver van de Belgische grens, een gigantisch drugslaboratorium. Volgens het lokale 1Limburg zou het lab de capaciteit gehad hebben om dagelijks zo’n honderd kilogram crystal meth te produceren. De handelswaarde van die dagopbrengst wordt op ongeveer 1 miljoen euro geschat. Vermoedelijk was het merendeel van de geproduceerde drugs voor de export bedoeld.

Na dat ophefmakende nieuws was het stil rond deze zaak, tot een kleine maand geleden. Op 8 maart 2022 deed de politie de eerste arrestaties in verband met het ontdekte drugslabo. Het ging om de drie verdachten Frits R. (35), Hans R. (51) en Maikel L. (28) uit Weert. Die dag waren er ook invallen in de woningen en bedrijfspanden van Damien B. (31) en Gianni van der B. (29). Beiden bleken echter juist dan op reis te zijn naar Dubai, maar hebben zich op 14 maart zelf aangemeld op het politiebureau in Venlo. Alle verdachten zijn nog steeds aangehouden. Lees hier hoe Gianni betrokken is bij de zaak.

Binnengesmokkelde telefoons

Vaste kijkers van Temptation Island zullen zich Gianni nog herinneren van zijn kortstondige deelname aan het programma. In 2020 was hij met zijn vriendin (en schlagerzangeres) Melissa een van de vier koppels die naar Thailand vertrokken voor “de ultieme relatietest”.

Lang duurde het verblijf daar wel niet, want het koppel bleek elk een gsm meegesmokkeld te hebben om toch contact te kunnen houden. Maar ook twee jaar geleden bleken die chatberichten niet echt versleuteld, want na enkele dagen ontdekte de productie ze. Het koppel vloog vervolgens meteen terug naar Nederland en werd vervangen door Zach en Simone.

Sindsdien zijn Gianni en Melissa nog steeds samen. Begin december kreeg het koppel zelfs een eerste kindje samen, een zoontje met de naam Donder. Melissa zelf wordt door de politie niet in verband gebracht met het drugslabo en woont dus gewoon thuis met de kleine Donder.

Eén uur per week op bezoek

Op haar wekelijkse vlog op YouTube toonde de Nederlandse hoe ze haar Gianni wel zoveel mogelijk blijft bezoeken in de gevangenis. “Het bezoek is altijd superleuk, welja leuk, het is gewoon fijn dat je elkaar even ziet. Maar het afscheid nemen, is altijd weer kut. Dinsdag mag ik telkens één uur op bezoek, iedere dag kunnen we bellen en in het weekend zelfs even videocallen”, zegt ze over haar bezoek.

Overigens blijft Gianni blijkbaar zelfs in zijn cel modebewust. Zijn grijze gevangenisplunje blijkt door verkeerd te wassen namelijk groen te zijn geworden en dus stuurt hij vrouwlief om een nieuw exemplaar.

Bekijk hier de vlog van Melissa over Gianni in de gevangenis:

Meer
Lees meer...