Michèle George haalt haar tweede gouden medaille op Paralympische Spelen

België mag opnieuw een gouden medaille mee naar huis nemen op de Paralympische Spelen. Nadat Michèle George eerder al goud pakte in de individuele test, werd ze vandaag ook de beste in de vrije kür. De Amazone heeft zo haar favorietenstatus waargemaakt en keert met twee gouden medailles op zak huiswaarts.

Het zijn succesvolle Paralympische Spelen voor ons land. Michèle George bezorgde ons land vandaag haar tweede gouden medaille en al derde Belgische goud in Tokio.

Michèle George

De 47-jarige Michèle George en haar paard Best of 8 bezorgden België vorige week de eerste gouden medaille van de Paralympische Spelen en nu voegt ze daar nog een tweede aan toe. Vandaag stond de vrije kür op het programma, waarbij George als topfavoriete als laatste mocht aantreden.

En die favorietenrol maakte ze waar. Ze scoorde drie tienden beter dan de Nederlander Frank Hosman en behaalde zo haar tweede gouden medaille. Daarmee doet ze haar prestatie van de spelen in Londen in 2012 nog eens over. Ook daar haalde ze twee keer goud. Vier jaar later in Rio haalde ze goud in de individuele dressuuroefening en zilver in de vrije kür. Dat brengt het totaal van George tijdens haar carrière dus op zes medailles waarvan maar liefst vijf gouden.

In dezelfde finale van vandaag kwam nog een Belg in actie. Kevin Van Ham behaalde uiteindelijk de achtste plaats.

Zes medailles

Met de nieuwe gouden medaille van Michèle George staat het totaal van Belgische medailles op de Paralympische Spelen van Tokio 2020 nu op zes. Het gaat daarbij om drie gouden medailles: de twee medailles van Michèle George in de paardensport en het goud van Laurens Devos in het tafeltennis.

Daarnaast behaalde ons land ook drie keer brons met Florian Van Acker (tafeltennis), Manon Claeys (paardensport) en Griet Hoet en Anneleen Monsieur (tijdrit wielrennen).

Meer
Lees meer...