Netflix werkt aan sequel en spin-off van ‘The Gray Man’

De film The Gray Man staat nog maar net op Netflix, maar toch heeft de streamingdienst al beslist er een vervolg aan te breien. Zo wordt er al druk gewerkt aan een sequel én een spin-off. De sequel zal, net zoals de eerste, geregisseerd worden door de Russo Brothers. En ook Ryan Gosling zal terugkeren. Over de spin-off is minder geweten.

Het is nog lang niet afgelopen met The Gray Man. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat er twee nieuwe projecten in aantocht zijn. De streamingdienst is druk bezig aan een sequelfilm en een spin-off. Het lijkt er dus op dat The Gray Man een volledige franchise zal worden.

The Gray Man

Sinds vorige week staat The Gray Man met o.a. Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas en Regé-Jean Page op Netflix. De film kostte maar liefst 200 miljoen dollar (197,5 miljoen euro), maar kon het eerste weekend al meteen op heel wat succes rekenen. Op Rotten Tomatoes krijgt de film een score van 48 procent van de critici, maar het publiek geeft The Gray Man een score van 91 procent.

In The Gray Man volgen we ‘The Gray Man’, aka Six (Ryan Gosling). Hij was jarenlang een van de bekendste Marchants of death. Dat wil zeggen dat hij op de internationale markt oorlogswapens verkocht aan de hoogste bieders. Maar nu wordt Six zelf achterna gezeten door een ex-lid van de CIA, Lloyd Hansen (Chris Evans). Hij wordt daarvoor bijgestaan door agent Dina Miranda (Ana de Armas). 

Nieuwe projecten

Binnenkort komt er dus al een vervolg op die eerste film. Over het verhaal van de sequel is nog niets bekend, maar regisseurs Anthony en Joe Russo vertelden in een statement (via Variety) alvast dat ze zullen terugkeren. Ook acteur Ryan Gosling zal terug te zien zijn. “De reactie van het publiek is fenomenaal. Met zoveel geweldige personages is het altijd onze bedoeling geweest om het universum van The Gray Man uit te breiden. We zijn dan ook gigantisch enthousiast over de sequel en het nieuwe script.”

Maar naast de sequel zal er dus ook een spin-off komen. Over wat die precies zal gaan, is niet geweten. Wat we wel al weten, is dat het script zal worden geschreven door Paul Wernick en Rhett Reese. Zij schreven eerder ook al het scenario voor Deadpool.

Bekijk de trailer van The Gray Man hier:

Meer
Lees meer...