Nicole de Moor volgt Sammy Mahdi op als staatssecretaris van Asiel en Migratie

Sammy Mahdi versterkt de positie van cd&v in Oost-Vlaanderen door Nicole de Moor te benoemen tot staatssecretaris van Asiel en Migratie. Zij was de voormalige kabinetchef van de nieuwbakken voorzitter van de Vlaamse christendemocraten.

De kogel is door de kerk: de Moor wordt de nieuwe staatssecretaris van Asiel en Migratie, belast met de Nationale Loterij. 88 procent van de partijraad van cd&v heeft de aanstelling van de opvolgster van Mahdi goedgekeurd.

Le nouveau CD&V

“Nicole de Moor is ervaring én vernieuwing in één persoon. Ze is voor het grote publiek een nieuw gezicht, maar ze heeft al bijzonder veel kilometers op de teller achter de schermen. Nicole is dé migratie-expert van de Wetstraat”, klinkt het. “Met Nicole, en eerder ook de keuze voor Jo Brouns in de Vlaamse regering, blijven we consequent kiezen voor talent en vernieuwing. Le nouveau CD&V est arrivé.”

“Ik ben enorm vereerd dat ik deze taak krijg”, reageert de Moor op haar beurt. “Ik ben van nature een zeer geëngageerd persoon en ben overtuigd dat de visie van cd&v en Sammy op onze samenleving de juiste is. Wij willen een georganiseerd migratiebeleid met duidelijke regels. Tot voor kort deed ik dat voornamelijk achter de schermen. Ik zet het werk aan een kordaat maar rechtvaardig migratiebeleid verder, maar vanaf nu doe ik dat vanop de voorgrond.”

Positie in Oost-Vlaanderen versterken

Door de Moor te benoemen tot staatssecretaris van Asiel en Migratie lijkt Mahdi de positie van de cd&v in Oost-Vlaanderen te willen verstevigen. Zijn opvolgster is namelijk afkomstig uit Sint-Gillis-Waas. In die provincie was Vincent Van Peteghem het enige kopstuk voor de partij.

Momenteel woont de nieuwe staatssecretaris nog in Anderlecht. Bij de Vlaamse verkiezingen van 2019 haalde ze op de Brusselse cd&v-lijst als eerste opvolger 379 stemmen. Ze is dan ook niet meteen een politiek zwaargewicht.

De Moor laat in een persbericht weten dat ze op korte termijn plant om terug te keren naar Oost-Vlaanderen. De Moor zal morgen de eed afleggen om 9.30 uur, om 10 uur volgt dan een persconferentie.

(lb)

Meer
Lees meer...