Nieuw op Netflix deze week: de vertederende kerstfilm ‘Klaus’, reality rond de nieuwe vrouwelijke rockband Nasty Cherry en een docureeks rond voetballegende Maradona

Het is nog heel eventjes wachten op het derde seizoen van The Crown. Je kan alvast in stelling gaan zitten met Netflix in de aanslag en nog een heel weekend om de tips van deze week erdoor te jagen.

Series

Na de rustige vastheid van vorige week hebben we ook deze week maar één nieuwe reeks in de aanbieding die ons de moeite lijkt en dat is El Club. Wie een doorgedreven passie heeft voor reeksen die met drugs te maken hebben, moet als de bliksem deze reeks bij in de lijst zetten. Hierin wordt het verhaal vertelt van enkele Mexicaanse buitenbeentjes die zich richten op de verkoop van de drug MDMA, en daar natuurlijk al snel mee in de problemen komen.

Films

Naar de nieuwe kerstfilm Klaus zitten we hier al een tijdje uit te kijken. In deze film raakt een teruggetrokken speelgoedmaker (Klaus) bevriend met een postbode, of tenminste met een student aan de postacademie.

Die is tot zijn ongenoegen naar een afgelegen eiland gestuurd. Het klinkt heel erg Il Postino, de Italiaanse filmklassieker die gebaseerd werd op een roman van Pablo Nerudo, maar wij hopen vooral op een klein beetje licht en warmte in de duisternis van de wereld.

Wie het niet zo op de kerstsfeer begrepen heeft – of het nog allemaal wat te vroeg vindt daarvoor – kan ook een nieuwe film bekijken waar het allemaal draait om liefde, passie en verraad: Earthquake Bird . Een extra plus is dat Alicia Vikander de hoofdrol speelt. Vikander speelt Lucy Fly, een mysterieuze inwijkelinge in het Tokio van eind jaren 80.

Ze gaat in de Japanse hoofdstad een intense relatie aan met Teiji (Naoki Kobayashi), een lokale en aantrekkelijke fotograaf. Eén en ander wordt bemoeilijkt wanneer ook de naïeve Lily Bridges (Riley Keough) in hun leven verstrikt raakt. Wanneer zij vermist raakt, is Lucy meteen de hoofdverdachte. Wash Westmoreland, die samen met zijn inmiddels overleden echtgenoot Julianne Moore naar een Oscar regisseerde in Still Alice, tekende voor de regie en het scenario.

Docu & Reality

Bij de documentaire- en realityreeksen spreekt deze week vooral I’m With The Band: Nasty Cherry tot de verbeelding. Zo’n half jaar geleden werd er plots mysterieus gedaan over Nasty Cherry, zonder te weten wie of wat het was. Ondertussen is de mist opgetrokken en weten we dat het om een vrouwelijke rockband gaat die gevormd werd door de populaire popartieste Charli XCX.

De vier werden samen in een huis in Los Angeles gestopt om songs te schrijven. Ondertussen heeft de band al vier singles uitgebracht, maar de volledige plaat moet nog verschijnen. Hoe de vier bij elkaar werd gebracht en hoe dat maken van die plaat tot nu toe gegaan is, dat krijgen we te zien in deze docureeks.

Nog niet zo heel lang geleden kwam de documentaire Diego Maradona bij ons in de bioscoop. Daarin werd aandacht besteed aan het uitzonderlijke voetbaltalent van de Argentijn, maar ook zijn populariteit in Italië en – als een gevolg daarvan – zijn banden met de maffia. In de nieuwe docureeks Maradona En Sinaloa wordt er in het bijzonder ingezoomd op de periode van Maradona in Culiacán, het hart van het Sinaloa-kartel, waar hij de grote hoop werd om het lokale team de Dorados te redden.

Om af te sluiten deze week een prachtige dosis nostalgie. In het derde seizoen van de reeks The Toys That Made Us wordt er teruggeblikt op het speelgoed dat vroeger populair was. Met in dit seizoen onder andere aandacht voor de Power Rangers, de Teenage Mutant Ninja Turtles en My Little Pony.

Gesponsorde artikelen