Nieuw op Netflix deze week: het derde seizoen van ‘The Crown’, nog een kerstfilm en een reeks gebaseerd op de liedjes van…Dolly Parton

Elke week een nieuwe kerstfilm, dat is de enige zekerheid die we hebben over het Netflix-aanbod van nu tot het einde van dit jaar. Deze week heet hij – wacht op het woordmopje – The Knight Before Christmas. Verder is er ook een nieuw seizoen van The Crown, na een lange afwezigheid, en enkele nieuwe mini-reeksen. Weer ruim voldoende dus om ook weer deze week door te komen.

Series

The Crown, het is één van de grootste, beste en meest belangrijke lopende reeksen die Netflix momenteel in huis heeft. En hoewel de reeks hier en daar als ‘saai’ bestempeld wordt, staat de kwaliteit van zowel cast als production design (de aankleding) buiten kijf. Dit is nu al een kanshebber voor enkele Emmy’s volgend jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=vLXYfgpqb8A

Het derde seizoen van The Crown ziet er wel volledig anders uit dan we ons herinneren, want de gehele cast is vernieuwd. Dat is een gevolg van de voorwaartse beweging die we in de geschiedenis gemaakt hebben. We zitten ondertussen in 1964 en de Britse vorst wordt niet langer door de uitstekende Claire Foy neergezet, maar door de al even uitstekende Olivia Colman. Niet ver in het seizoen nemen we afscheid van Winston Churchill, die begin 1965 stierf. Die wordt vervangen door Harold Wilson (Jason Watkins), in wiens kabinet veel anti-monarchisten bevinden. We maken in dit seizoen ook kennis met prins Charles (Josh O’Connor) die een relatie heeft met Camilla Parker Bowles (Emerald Fennell), een opstapje naar de intrede van prinses Diana in het vierde seizoen in 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=Rk0dfTAH7ME

Deze week wordt onze aandacht ook getrokken door de nieuwe reeks Dolly Parton’s Heartstrings, een reeks die bestaat uit acht verschillende verhalen die gebaseerd werden op een liedje van de bekende countryzangeres Dolly Parton. Thema’s als familie, geloof, liefde en vergeving komen aan bod en uiteraard is er ook een aflevering gewijd aan de monsterhit Jolene. Dolly Parton (bijna 74 ondertussen) is af en toe ook te zien in de reeks, soms als actrice, soms als inleiding op een nieuwe aflevering.

Voor wie die opvolging van seizoenen tot in de oneindigheid van reeksen veel te vermoeiend vindt, heeft Netflix deze week ook een nieuwe mini-reeks toegevoegd. Zeit Der Geheimnisse telt maar drie afleveringen. In dat bestek vertelt ze het verhaal van een familie die in dertig jaar tijd drie ontroerende en onvoorspelbare kerstfeesten meemaakt. De film richt zich in het bijzonder op vier generaties vrouwen die in het reine moeten zien te komen met hun verleden en met elkaar. Handig ter voorbereiding op eventuele familieconflicten aan de kerstdis.

https://www.youtube.com/watch?v=CilD1g_wZy0

Uit Frankrijk komt een nieuwe tienerreeks met fantasy- en horrorelementen, een reeks die heel wat vinkjes binnen het logaritme weet aan te vinken dus. In Mortel worden drie middelbare scholieren die op het eerste zicht niets met elkaar gemeen hebben, verbonden door een mysterieuze superkracht. Ze besluiten op zoek te gaan naar de moordenaar van de broer van Sofiane, één van hen. Voor liefhebbers van deze reeks is er deze week ook het vijfde en laatste seizoen van Z Nation.

Tot slot is er ook nog het tweede seizoen van de Spaanse reeks Alta Mar. Dat is er al razendsnel, want het eerste seizoen kwam pas eind mei op Netflix. In deze reeks wordt een moord gepleegd aan boord van een schip dat van Europa naar Amerika vaart. In deze beschrijving weerklinken zeker echo’s van Death On The Nile van Agatha Christie, liefhebbers van dit genre komen dus zeer zeker aan hun trekken.

Film

Slechts één nieuwe film deze week en uiteraard is het een kerstfilm. Na Klaus vorige week is het nu de beurt aan The Knight Before Christmas en met deze film verbinden ze bij Netflix op slimme wijze de romcom (het ene genre waar ze sterk in zijn) met de kerstfilm, waar ze ook sterk op inzetten.

De film draait om de galante Engelse ridder (Josh Whitehouse) die door een tovenaar vanuit de Middeleeuwen naar de moderne tijd wordt geflitst en daar Brooke (Vanessa Hudgens) tegen het lijf loopt, een slimme wetenschapslerares die haar geloof in de liefde is kwijt geraakt.

Docu

Wie op de goeie kerstvibe wil blijven surfen kan na The Knight Before Christmas overschakelen op Nailed It! Holiday, de kerstspecial van de feelgood reeks over bakken die zich uiteraard richt op desserten voor aan het kerstbuffet en waar nu ook weer ontbrekende ingrediënten en halfslachtige recepten voor veel plezier zullen zorgen.

Een stuk minder prettig gaat het eraan toe in de nieuwe documentaire Bikram: Yogi, Guru, Predator die zich richt op Bikram Choudhury, de oprichter van de gelijknamige yogastroming die in 2013 door verschillende vrouwen van seksuele intimidatie werd beschuldigd waarna ook luidop de vraag gesteld werd of het wel verstandig is om zoveel vertrouwen in een goeroe te stellen.

En, tot slot, kan wie Narcos liever in het echte leven ziet terecht bij Narcoworld: Dope Stories. Daarin krijg je een inkijk in hoe drugsmokkelaars en politiediensten het wereldwijd tegen elkaar opnemen.



Meer
Lees meer...