Nieuw te streamen deze week: nieuwe seizoenen ‘Only Murders In The Building’ en ‘Westworld’, terugkeer ‘Daredevil’, ‘Jessica Jones’ en collega’s, seizoensfinale ‘Stranger Things’ en ‘Red Sandra’ van Jan Verheyen en Lien Willaert

We zijn juli binnengestapt en het valt niet meer te ontkennen: het is zomer. 1 juli staat ook al even omcirkeld in de serie-agenda bij de fans van Stranger Things, want op Netflix worden op die dag de twee laatste afleveringen van het vierde seizoen losgelaten. Maar er is meer: Disney+ is van start gegaan met het nieuwe seizoen van het uitstekende Only Murders In The Building én heeft een plaatsje gegeven aan de Marvel-reeksen die eerder van Netflix waren. Dat en nog veel meer!

Series

Only Murders In The Building was één van de televisiehits van 2021. Selena Gomez, Steve Martin en Martin Short speelden drie true crime-fans die besluiten om een podcast te maken wanneer er in hun eigen flatgebouw een moord wordt gepleegd. Het was de premisse van een fijne reeks met meer diepgang dan verwacht die vooral haar humor ontleende aan het samenspel tussen zijn drie protagonisten. De reeks kreeg goeie reacties en tweede seizoen kon dus niet uitblijven. Aan de start van het tweede seizoen – nu opnieuw te zien op Disney+ – zijn de drie – Mabel, Charles en Oliver – tot bekendheden uitgegroeid net op het moment wanneer ze “persons of interest” zijn in de zaak van de moord op Bunny. De drie zien maar één mogelijkheid om hun eigen onschuld te bewijzen: opnieuw zelf op onderzoek uitgaan. De twee eerste afleveringen zijn nu beschikbaar, elke dinsdag komt er een nieuwe bij.

Nog op Disney+ komen we wat oude bekenden tegen: de Marvel-series die ooit speciaal geproduceerd werden voor Netflix zijn daar niet langer te zien. Na een afwezigheid op een streamer van enkele maanden zijn alle seizoenen van Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist, The Punisher en ook The Defenders opnieuw te zien, maar deze keer op Disney+. Of deze helden nu ook een plaatsje zullen krijgen in het MCU valt nog af te wachten, wij hopen alvast voor een vervolgverhaal voor Jessica Jones.

Ook Everything’s Trash is sinds kort op Disney+ te zien. Deze comedy-reeks vertelt het verhaal van de 30-jarige Phoebe, een podcaster die gedwongen wordt om in sneltempo op te groeien wanneer haar oudere broer Jayden opkomt als een vooraanstaande politieke kandidaat. Phoebe rekent op haar vrienden en familie om haar te helpen om haar rommelige leven op orde te brengen.

Een oude getrouwe vinden we in Westworld. Dat is een HBO-reeks die bij ons op Streamz te volgen is en die een magistraal eerste seizoen afleverde, maar er sindsdien niet meer in slaagde om dat niveau terug te vinden. Aan de start van het vierde seizoen bevinden we ons zeven jaar na de gebeurtenissen in het derde, de chaos waarin de wereld is gestort lijkt opgelost. We volgen Dolores die werkt als verhalenschrijver voor een game, maar zich verder sociaal isoleert, Caleb die zich afvraagt of de wereld er nu zo veel beter aan toe is dan zeven jaar geleden en William die aast op het land van wat ooit Westworld was, land dat momenteel in handen is van een kartel.

Er start ook een nieuwe reeks op Amazon Prime Video, The Terminal List. Die reeks werd mee ontwikkeld door Chris Pratt en we zien hem ook in de hoofdrol. Hij speelt James Reece, een man die zijn hele peloton Navy SEALs in een hinderlaag zag lopen tijdens een geheime missie waarin veel op het spel stond. Reece keert terug naar zijn familie met tegenstrijdige herinneringen aan de gebeurtenis en vragen over zijn schuld. Maar als er nieuw bewijs aan het licht komt, ontdekt Reece duistere krachten die tegen hem werken, en niet alleen zijn leven in gevaar brengen, maar ook dat van degenen van wie hij houdt.

En tot slot is er nog Stranger Things, de megapopulaire reeks van Netflix die nu met twee nieuwe afleveringen een einde breit aan zijn vierde seizoen. De broers Duffer hebben voor deze twee laatste afleveringen alles uit de kast gehaald. Naar eigen zeggen hebben ze ze benaderd als een film, met dus ook die spanningsboog. De achtste aflevering duurt 85 minuten, de negende maar liefst 2u19.

Films

Op Streamz is Red Sandra te zien, de eerste samenwerking tussen Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert. Willaert schreef het script en regisseerde ook mee. Dit verhaal speelt zich af binnen de familie Massart. Wanneer hun dochtertje Sandra (Rosalie Charles) met haar voetje begint te slepen maakt moeder Olga (Darya Gantura) zich zorgen en trekt ze met haar dochter naar het ziekenhuis voor onderzoeken. Hun wereld stort in wanneer ze te horen krijgen dat het slepende voetje een teken is van MLD, een zeldzame spierziekte, en dat hun dochter nog maar een jaar te leven zal hebben. Een jaar waarin ze langzaam maar zeker haar beweging, haar spraak en haar zicht zal verliezen. Dat klinkt heftig, maar Verheyen en Willaert houden hun film mooi in balans door naast de scènes over ziekte ook veel ruimte te maken voor de fantasie en het gevoel voor humor van Sandra en de band met haar vader, gespeeld door een Sven De Ridder die zichzelf overtreft.

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt. De film is nu te bekijken via Streamz.

Joey King – bekend van de The Kissing Booth-trilogie op Netflix – speelt de hoofdrol in de gloednieuwe film The Princess op Disney+. Ze speelt een prinses die weigert om met een wrede prins te trouwen, ook al had haar vader ertoe bevolen. Na de mislukte huwelijkspoging probeert de prins vervolgens de koning van de troon te stoten en ontvoert hij de prinses. De prins sluit haar op in het grote, magische kasteel van haar vader. Om haar familie en het koninkrijk te redden, zal de prinses het heft in eigen handen moeten nemen.

Op Netflix, tot slot, vinden we dan weer het verhaal van Beauty in de gelijknamige film. Beauty is een film over een getalenteerde jonge zwarte zangeres met een mooie carrière in het vooruitzicht. Ze krijgt een lucratief platencontract aangeboden, maar komt in een lastige situatie terecht als blijkt dat haar beste vriendin, afkomstig uit een meer kansarm milieu, verliefd op haar wordt. Het scenario is van Lena Waithe, die al meewerkte aan Netflix-favoriet Master Of None, maar ook het scenario van de film Queen & Slim schreef en de tv-reeks The Chi (te zien via Disney+) ontwikkelde.

Meer
Lees meer...