‘Daredevil’ krijgt nieuwe serie op Disney+

De nieuwsmolen rond Marvelseries staat niet stil. Eerder deze week deelden we al de trailer van de nieuwe serie She-Hulk en de eerste foto van Echo. Nu zou Marvel ook aan het werken zijn aan nieuwe afleveringen van Daredevil. Die serie, met acteur Charlie Cox in de hoofdrol, verhuisde eerder dit jaar van Netflix naar Disney+.

Daredevil komt terug! De reeks die in 2018 zijn laatste aflevering op Netflix kreeg, krijgt nieuw leven op Disney+. Volgens Variety is Marvel Studios druk bezig aan een vervolg. De nieuwe reeks rond het personage zou binnenkort in productie gaan. Acteurs Charlie Cox en Vincent D’Onofrio zouden terugkeren als Daredevil en Kingpin.

Daredevil

Terwijl bijna elk personage uit de Marvel Comics een film of serie kreeg binnen het Marvel Cinematic Universe, was dat bij Daredevil niet het geval. Dat personage deed voor het eerst zijn intrede in een serie op Netflix. Vanaf 2015 produceerde de streamingdienst die reeks. Daarin zagen we het verhaal van Matt Murdock, zijn advocatenbureau en zijn eeuwige strijd tegen de grootste crimineel van New York, Wilson Fisk.

In 2018 kwam er een einde aan de reeks op Netflix, waarna heel wat fans teleurgesteld waren. Maar ondertussen verhuisde het personage naar het Marvel Cinematic Universe. Hij was vorig jaar namelijk te zien in de film Spider-Man: No Way Home. Ook het personage Wilson Fisk, of Kingpin, was te zien in de serie Hawkeye. Kort daarna verhuisde de reeks Daredevil van Netflix naar Disney+. Daarmee leek de transfer naar het MCU compleet.

Nieuwe reeks

De weg naar nieuwe projecten rond het personage liggen dus ook open. En daar gaat Marvel Studios nu op inspelen. De geruchten rond een reboot doen al een tijdje de ronde, maar nu lijken de plannen dus compleet. Al heeft Marvel zelf nog niets bevestigd.

Met de komst van Daredevil voegt Disney+ nog maar eens een titel toe aan zijn lange lijst. Sinds het begin van de samenwerking tussen de streamingdienst en Marvel Studios zijn er al zes verschillende series verschenen: WandaVision, Falcon and the Winter Soldier, Loki, What If?, Hawkeye en Moon Knight.

Die series zorgen ervoor dat zowel nieuwe als oude personages extra back story krijgen. In juni volgt nog Ms. Marvel en in augustus kunnen we She-Hulk verwachten. Met Daredevil komt daar dus nog een reeks bij. Of de serie verdergaat op het verhaal uit de Netflixversie, is niet bekend.

Meer
Lees meer...