Nieuwe smart plant pot Lua: de Tamagotchi voor je plantenpot

We hebben een hittegolf voor de boeg en dat betekent dat we zuinig om moeten springen met water. Dankzij de slimme bloempot Lua is dat geen probleem, want die geeft – net als een Tamagotchi – de gemoedstoestand van de plant aan. Het enige nadeel is het prijskaartje van bijna 100 euro.

De smart plant pot Lua laat, vergelijkbaar met een Tamagotchi, via emoji weten wanneer het plantje nood heeft aan water en wanneer ze verzadigd is. Bovendien geeft de slimme bloempot ook een seintje bij te weinig of teveel zonlicht.

(Nu kan je je Tamagotchi verzorgen op je smartphone.)

Lua

Bewegingssensoren

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kan Lua ook knipogen naar jou. Zo staan de oogjes in verbinding met sensoren die beweging in de buurt van de plant opmerken. Als je dus langs de bloempot loopt, merkt die je bewegingen op.

(Er komt een Tamagotchi van de Pokémon Eevee.)

Lua

App

Om Lua te activeren, moet je een speciale app downloaden. Daarin voer je in wat voor een plant je precies gekocht hebt. De app genereert dan een QR-code die door de slimme bloempot gelezen wordt. Hierdoor weet Lua precies waar de plant op welk moment dan ook nood aan heeft.

Lua

Massale steun via crowdfunding

Lua is helaas nog niet op de markt. De crowdfunding loopt via Indiegogo. Je kan de slimme bloempot pre-orderen voor 99 euro. De makers hadden het doel om de grens van 30.000 euro te overschrijden. Als dat niet lukte voor de deadline, beloofden ze om aan investeerders hun 99 euro terug te betalen. Dat zal echter niet nodig zijn want de drempel van 30.000 euro was in no time behaald.

Een demonstratie van Lua:

Meer
Lees meer...