Nieuwe zender Play Crime gaat van start met deze crimiseries en -films

België is morgen, vrijdag 19 januari, een nieuwe zender rijker. Het gaat om Play Crime, een zender die zich volledig toelegt op alles wat met crimi te maken heeft. Op de zender is er niet alleen plaats voor true crime, maar ook voor crimireeksen en -films.

True crime is populairder dan ooit, maar ook crimiseries en -films hebben heel wat fans. Denk daarbij bijvoorbeeld aan reeksen zoals DAHMER op Netflix of de podcasts De Volksjury en De Kroongetuigen. Dat merkten ze ook bij Play en dus lanceren zij morgen een gloednieuwe zender met Play Crime.

“Play heeft de afgelopen jaren steeds sterk ingezet op crime, het is al lange tijd een van de sterkhouders binnen ons aanbod. De tijd was dus zeker rijp om al onze populaire crimecontent te bundelen binnen een gloednieuwe zender. Het is dan ook met de nodige trots dat we vandaag Play Crime lanceren, de eerste volwaardige crimezender in Vlaanderen. Bij Play Crime is er ook de nodige ruimte voor nieuwe crimereeksen, true crime en films, naast onze bekende crimeklassiekers. De liefhebbers van het genre zullen bij Play Crime dus zeker hun gading vinden”, klinkt het bij programmadirecteur Annick Bongers.

The Thing About Pam

Play Crime gaat vrijdagavond 19 januari om 20.30 uur van start met The Thing About Pam. Deze waargebeurde reeks over de moord op Betsy Faria heeft Renée Zellweger en Josh Duhamel in de hoofdrol. 

Van maandag tot en met donderdag kan je van 18.30 tot 22.30 telkens kijken naar true crime, met onder andere de nieuwe reeks The Real Murders of Orange County. Verder zijn er ook nieuwe seizoenen van Snapped, Criminal Confessions en World Most Evil Killers.

Op vrijdag is er dan weer plaats voor documentaires over bekende en minder bekende cases zoals onder andere Oscar Pistorius, Casey Anthony, Beverly Allit en Nathasha Kampush

In het weekend kan je op Play Crime terecht voor crimifilms. Op zaterdag gaat het om films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen zoals The Happy Face KillerSwindler Seduction en The Gabby Petito Story. Zondag kan je kijken naar televisiefilms, thrillers en detectives zoals Aurora Teagardens Mysteries. Tot slot zal je op de zender ook terechtkunnen voor klassieker crimireeksen zoals Cold Case en CSI.

Meer
Lees meer...