Play Media lanceert Play Crime, nieuwe zender vol misdaad

Play Media heeft vandaag interessant nieuws aangekondigd voor de fans van true crime- en misdaadseries. Vanaf 19 januari komt er namelijk een gloednieuwe zender waar 24/7 documentaires, films en series over misdaad getoond zullen worden. Dat kanaal zal Play Crime heten.

True crime en alles rond misdaad is de laatste jaren opnieuw aan een enorme opmars bezig. Reeksen rond waargebeurde verhalen, zoals DAHMER op Netflix, zijn een groot succes en ook documentaires op verschillende andere streamingdiensten en tv-zenders doen het goed. Daarnaast zijn er ook heel wat succesvolle true crime-podcasts. Denk in België maar aan onder andere de volksjury.

Play Media wil nu gaan inspelen op dat succes. Dat doen ze met een volledig nieuwe zender die vanaf 19 januari te bekijken zal zijn.

Play Crime

Op Play Crime zal de kijker de klok rond een mooie mix van true crime, crime series en films kunnen bekijken. Populaire crime-reeksen zullen 24/7 te zien zijn op de zender, en daarnaast is er ook ruimte voor nieuwe crime content.

“We zijn heel erg blij met deze nieuwe telg in de Play familie. Crime is al jaren een ijzersterke brand binnen onze zendergroep. Sindsdien is crime altijd een sterkhouder binnen ons zenderaanbod gebleven. Met Play Crime gaan we met een heel duidelijk en toegankelijk verhaal naar de kijker, het wordt dé zender bij uitstek voor de liefhebbers van het crime-genre”, klinkt het bij Jeroen Bronselaer, CEO van Play Media.

Bij de aankondiging hoorde ook meteen een eerste teaser waarbij we als kijker al meteen een tipje van de sluier meekregen. Welke films en series er precies te zien zullen zijn, valt nog af te wachten.

Play Crime is vanaf 19 januari te bekijken.

Meer
Lees meer...