Officieel: Netflix komt eind 2014 naar België

Netflix, de streamingdienst voor films en series, komt eind dit jaar naar België. Dat heeft het bedrijf zelf gemeld in een persbericht.

Netflix is wereldwijd het toonaangevende netwerk voor internettelevisie met meer dan 48 miljoen leden in meer dan 40 landen die gezamenlijk meer dan een miljard uur aan tv-series en films per maand kijken, inclusief originele series zoals House of Cards of Orange is the New Black. Het Amerikaanse bedrijf breidde eerder al uit naar enkele Europese landen zoals het VK, Nederland en enkele Scandinavische landen. Dit jaar moeten minstens zes andere Europese landen daarbij komen, en België is er daar eentje van. 

Originele series

“Vanaf de lancering kunnen breedbandgebruikers in deze landen zich registreren bij Netflix en direct een selectie van lokale, internationale en Hollywoodfilms en -series kijken, inclusief de bekroonde Netflix Original-series”, zo staat te lezen in het persbericht. “Leden kunnen waar en wanneer ze maar willen kijken, op hun tv, tablet, telefoon, gameconsole en computer.”

getty images

Startprijs

Wie lid wil worden van Netflix in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg kan naar www.netflix.com gaan en zich registreren om via e-mail op de hoogte te worden gebracht wanneer Netflix van start gaat. Op een latere datum zullen meer details worden vrijgegeven over de prijs, de catalogus en de ondersteunde apparaten. Waarschijnlijk zal Netflix in België dezelfde prijs gebruiken als in andere landen: 8,99 euro voor nieuwe leden. Dat is wel een euro meer dan in het verleden, maar die wijziging werd eerder deze maand doorgevoerd.

Netflix
getty images
Meer
Lees meer...