Left Right
scrollTop top

Steeds meer oranje zones: in heel Catalonië en Aragón “verhoogde waakzaamheid”


Barcelona Oranje Reisadvies Corona
© Shutterstock

Buitenlandse Zaken past elke dag z’n adviezen aan voor wie in de rest van Europa op vakantie gaat. En ook vandaag is het lijstje met zogenaamde ‘oranje landen’ langer geworden, al gaat het nu wel om bepaalde Spaanse regio’s: Catalonië en Aragón. Wie daar op vakantie is, moet “verhoogd waakzaam” zijn.

De noordelijke Spaanse regio’s Catalonië en Aragón zijn op het zogenaamde oranje lijstje van Buitenlandse Zaken beland. Dat wil zeggen dat Belgen die daar op vakantie gaan, zich “verhoogd waakzaam” moeten gedragen. Eerder gold die waakzaamheid enkel voor wie vanuit die regio’s terugkwam naar België.

Strengere maatregelen

Coronavirus Spanje Barcelona
De Sagrada Família in Barcelona – EPA

De reden daarvoor is een nieuwe verstrenging van de maatregeling in de regio waar onder andere Barcelona ligt. Daar raakten de voorbije dagen heel wat mensen besmet met het nieuwe coronavirus, en dus moesten de regels daar ook aan aangepast worden.

Dat heeft de Catalaanse regering ook gedaan. Alle bioscopen, theaters en discotheken in Barcelona moesten opnieuw hun deuren sluiten, en inwoners van de regio’s rond de stad (Catalonië en Aragón) moeten zoveel mogelijk thuis blijven.

Strikt regels volgen

Voor Belgen die daar op vakantie zijn, houdt die “verhoogde waakzaamheid” eerst en vooral in dat ze de lokale regels strikt moeten volgen. Daarnaast moeten ze ook opletten dat ze voldoende afstand houden en niets doen waardoor de verspreiding van het virus zich kan verderzetten.

Het volledige overzicht van kleurencode’s in Europa, kan je vinden op de site van Buitenlandse Zaken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452